Miloš Zeman pochválil Fica: Skutočná ľavica obhajuje záujmy normálnych občanov

NETKY.SK • 21 Október 2016, 16:02 • 2 min
Miloš Zeman pochválil Fica: Skutočná ľavica obhajuje záujmy normálnych občanov

PRAHA - Českej strane sociálnodemokratickej (ČSSD) chýbajú podľa názoru prezidenta ČR Miloša Zemana typické črty ľavicovej strany.

slovakia

left justify in out

Predseda slovenského Smeru-SD Robert Fico však dokázal podľa najvyššieho českého predstaviteľa vytvoriť silnú politickú stranu, ktorá sa v SR stala jasnou ľavicovou silou. Prezidentove slová, podľa ktorých "je to jasný kontrast voči českej sociálnej demokracii, ktorá sa stále zmieta v rozporoch, či má byť ľavicová alebo stredopravicová", tlmočil deň pred programovou konferenciou Smeru-SD hovorca hlavy štátu Jiří Ovčáček a sprostredkovali ich dnes denník Právo a internetový server Novinky.cz.

 

Zeman sa podľa hovorcu zmienil aj o postoji slovenskej vládnej strany k migračnej kríze. "Skutočná ľavica obhajuje záujmy normálnych občanov a nenadbieha médiám a kaviarňam," citovali jeho slová spomínané zdroje.

 

Hovorca ČSSD Michal Kačírek kritiku odmietol. "Takmer 140 rokov sme autentickou sociálnodemokratickou stranou európskeho typu a nemienime to nijako meniť," vyhlásil.

 

Programová konferencia Smeru-SD, na ktorej sa bude hovoriť o ďalšom smerovaní subjektu, sa uskutoční v sobotu 22. októbra v Bratislave.

 

V Smere-SD sa čoraz viac ozývajú kritické hlasy, ktoré žiadajú zmeny v strane. Strana by mala na konferencii predstaviť nové programové tézy, ktoré pripravoval poslanec Národnej rady SR a šéf Zboru poradcov predsedu vlády SR Vladimír Faič. Pôvodne mala byť ešte v septembri po bratislavskom summite EÚ, ale sociálni demokrati ju presunuli. Pôvodné tézy z dielne Ľuboša Blahu a Pavla Pašku, ktoré definovali Smer-SD ako štandardnú programovú stredoľavicovú politickú stranu hlásiacu sa k tradičným hodnotám slovenskej a európskej sociálnej demokracie, strana stiahla.

 

Medzi hosťami konferencie by mali byť i predseda Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD), nemecký vicekancelár Sigmar Gabriel, ale aj predseda ČSSD, predseda vlády ČR Bohuslav Sobotka či rakúsky minister kultúry Thomas Drozda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies