Militanti zavraždili 14 vojakov jemenskej armády

NETKY.SK • 9 August 2014, 06:51 • 2 min
Militanti zavraždili 14 vojakov jemenskej armády

ADEN - Pravdepodobne militanti z teroristickej siete al-Káida zajali a zavraždili v piatok na východe Jemenu 14 vojakov jemenských ozbrojených síl, ktorí sa autobusom vracali domov zo služby.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne zdroje.
      

Rozstrieľané telá štrnástich jemenských vojakov našli miestni obyvatelia ležať na ceste neďaleko mesta Sajún v provincii Hadramawt približne tri hodiny po tom, ako ich ozbrojenci uniesli z paluby linkového autobusu.
      

Blízkovýchodný Jemen - najchudobnejšia krajina arabského sveta - je hlavnou baštou organizácie al-Káida na Arabskom polostrove (AQAP), jednej z najagresívnejších odnoží al-Káidy. 
      

Krajinu sužujú nepokoje a násilie od roku 2012, keď si masové protesty vynútili odstúpenie dlhoročného prezidenta Alího Abdalláha Sáliha. Jeho nástupca Abd Rabbuh Mansúr Hádí sa snaží o opätovné nastolenie poriadku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies