Militanti Islamského štátu strieľali na budovu vlády v meste Ramádí

NETKY.SK • 21 November 2014, 13:13 • 2 min
Militanti Islamského štátu strieľali na budovu vlády v meste Ramádí

BAGDAD - Ozbrojenci Islamského štátu (IS) strieľali dnes na budovu irackej vlády v centre mesta Ramádí. Mešity hlásili verejné výzvy na posily, ktoré by pomohli v boji proti prípadnému pokusu o úplné ovládnutie mesta. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Väčšina Ramádí, ležiaceho približne 90 kilometrov západne od metropoly Bagdad, je už v rukách extrémistickej organizácie Islamský štát, ktorá ovláda obrovské územné pásma severného a západného Iraku.
     

Úplná strata provinčnej metropoly by bola čiastkovou prehrou vládnych síl po tom, čo sa im tento týždeň podarilo v meste Bajdží prelomiť obliehanie najväčšej irackej ropnej rafinérie a začali už dúfať vo väčšie úspechy v boji proti sunnitským militantom z IS.
     

Podľa slov predstaviteľa provincie Anbár, v ktorej sa Ramádí nachádza, ozbrojení muži strieľali zo striech budov vo štvrti Mualimín v centre mesta.
     

Podľa ďalšieho predstaviteľa bezpečnostné sily a kmeňoví bojovníci bránia militantom v postupe zo štvrte Mualimín smerom k vládnemu komplexu. Zrážky stále prebiehajú.
     

"Mešity žiadajú každého, kto dokáže držať zbraň, aby sa postavil proti bojovníkom IS," dodal predstaviteľ provincie.
     

Bojovníci IS ovládli dedinu Šudžajríja, približne 20 kilometrov východne od Ramádí. Kmeňový vodca uviedol, že bezpečnostné sily zabili 12 militantov, ktorí sa pokúsili vtrhnúť do mešity a domu v blízkosti dediny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies