Zeleninová polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
4 mrkvy, ¼ zeleru, 1 pór, 30 g masla, 1 kuracie prsia, 20dkg hrášku, 1 vajce, 5 lyžíc krupice, 2 lyžičky sekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava:
1. Na masle udusíme nastrúhanú mrkvu a zeler.

2. Asi po 3 minútach pridáme nakrájaný pór, soľ, mleté čierne korenia a dusíme ďalšie 2 minúty. Kuracie prsia nakrájame na tenké rezance, pridáme k polievke a odokryté všetko spolu dusíme asi 10 minút. Zalejeme 1,5 l vody, pridáme hrášok a uvaríme do mäkka.

3. Z vajca, krupice, soli, korenia, petržlenovej vňate vymiešame hladké cesto na halušky.

4. Pomocou malej lyžičky naberáme, vkladáme do polievky, necháme vyplávať na povrch, odstavíme, dochutíme.


Kuracie na prírodno.
Suroviny pre 4 osoby:
4 kuracie rezne, 1 cibuľu, soľ, mleté korenie, vegetu, grilovacie korenie, olej, 4 plátky masla,
Príprava:
1. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením a prudko opečieme z oboch strán na oleji.


2. Vyberieme ho, do výpeku vložíme nakrájanú cibuľu, opražíme a mäso vložíme späť. Podlejeme vodou, pridáme vegetu a udusíme. Do šťavy môžeme pridať smotanu, podľa chuti aj ovocie, napr. ananás. Podávame so zemiakovou kašou.




Prajeme dobrú chuť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.