Slovensko zdolalo Azerbajdžan, Hamšík sa stal rekordným strelcom

NETKY.SK • 12 Jún 2019, 11:05 • 2 min
Slovensko zdolalo Azerbajdžan, Hamšík sa stal rekordným strelcom

BAKU - Počas včerajšieho večera pokračovali kvalifikačné boje o postup na EURO 2020. slovenská reprezentácia cestovala na pôdu Azerbajdžanu, kde nás čakal súper, ktorý mohol len prekvapiť.

slovakia

left justify in out

Domáci kormidelník urobil štyri zmeny v základnej zostave v porovnaní so sobotným zápasom s Maďarskom (1:3). Pavel Hapal prekvapil zaradením Boženíka, útočníkovi Žiliny dal prednosť pred Dudom. Prvá vážnejšia akcia patrila Slovákom, Agajev si v 4. minúte poradil s hlavičkou Maka. Na opačnej strane sa ocitol v podobnej príležitosti Šejdajev, no Dúbravka nemusel zasahovať. Slováci si už v 8. minúte uľahčili cestu za povinným víťazstvom. Lobotka šikovne prenikol na kraj šestnástky a individuálnu akciu zakončil presnnou strelou k pravej žrdi - 0:1. 

 

img

 

Azerbajdžanci hrali zatiahnutí v hlbokom obrannom bloku. Kucka v 21. minúte pre neho typickou delovkou z diaľky natiahol Agajeva, ktorý loptu s námahou vyškriabal na roh. V 27. minúte už bol domáci brankár bezmocný a iba sa prizeral, ako lopta po Kuckovom priamom kope letí do pravého horného rohu - 0:2.

 

 

O dve minúty neskôr využil Šejdajev priestor v pokutovom území a znížil, ale eufória domácich z kontaktného gólu trvala len niekoľko desiatok sekúnd. Hamšík z hranice šestnástkového oblúka zaznamenal svoj 23. reprezentačný gól. Vďaka tomuto počinu sa legionár čínskeho Ta-lienu I-fang osamostatnil na čele historickej tabuľky reprezentačných kanonierov, ktorej dosiaľ kraľoval Róbert Vittek. Skóre bolo opäť priaznivejšie pre nás - 1:3. V druhom polčase pridal náš kapitán aj druhý gól v zápase. Piaty gól v sieti Azerbajdžanu z kopačky Dudu pre ofsajd ešte neplatil, ale v 85. minúte prvý gól v najcennejšom drese zaznamenal Hancko. Celkové skóre 5:1 z pohľadu Slovenska hovorilo za všetko.  

 

img

 

"Samozrejme, výkon bol výborný. Do zápasu sme vstúpili dobre, hoci domáci znížili na rozdiel jediného gólu, v druhom polčase sme pridali ďalšie góly, takže spokojnosť. Očakávali sme komplikovaný zápas, išlo to ľahšie vďaka dobrému výkonu," vyjadril sa tréner našej reprezentácie Pavel Hapal. 

 

"Dvadsaťštyri gólov v reprezentácii je niečo úžasné, ani som o tom nesníval. Podarilo sa mi to v dôležitom zápase. Uľahčili sme si to výborným výkonom. Veľmi som sa tešil na tento zápas a som rád, že mi to tam padlo. Tieto tri body sa budú počítať," dodal po zápase kapitán našej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík. 

 

img

 

4. kolo kvalifikácie EURO 2020:

E-skupina

Baku

Azerbajdžan - Slovensko 1:5 (1:3)

Góly: 29. Šejdajev - 30. a 57. Hamšík, 8. Lobotka, 27. Kucka, 85. Hancko.

 

Zostava Slovenska: Dúbravka - Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka, Lobotka (84. Greguš), Hamšík (86. Haraslín) - Rusnák, Boženík (71. Duda), Mak

 

Tabuľka E-skupiny:

1. SLOVENSKO 3 2 0 1 7:2 6

2. Maďarsko 3 2 0 1 5:4 6

3. Chorvátsko 3 2 0 1 5:4 6

4. Wales 2 1 0 1 2:2 3

5. Azerbajdžan 3 0 0 3 3:10 0

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona