Miliardár Khan kúpil Fulham

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 09:36 • 2 min
Miliardár Khan kúpil Fulham

LONDÝN 13. júla (SITA, AFP) - V Pakistane narodený miliardár Shadid Khan kupuje klub anglickej futbalovej Premier League FC Fulham.

slovakia

left justify in out

Západolondýnsky tím mení majiteľa po šestnástich rokoch. Khan, ktorý už vlastní tím ligy amerického futbalu NFL Jacksonville Jaguars, rokoval o predaji s doterajším majiteľom Mohamedom Al Fayedom niekoľko dní. Obe strany sa podľa britských médií dohodli na sume 150 miliónov libier a Khan sa stal stopercentným majiteľom klubu. Transakciu už schválilo aj vedenie Premier League.

"Pán Al Fayed mi dal privilégium a zodpovednosť slúžiť ako ďalší strážca pokladov Fulhamu. Chcem mu poďakovať za jeho šestnásťročné pôsobenie v klube. V poslednej chvíli zachránil klub a s jeho pomocou dokázal tím získať pevné miesto v Premier League. Mojou prioritou je zabezpečenie klubu. Finančné i prevádzkové záležitosti budeme robiť s veľkou opatrnosťou a starostlivosťou. Dôležitými prvkami budú starostlivosť o mládež a rozvoj komunity," uviedol vo vyhlásení na klubovom webe Khan. 

Rodák z pakistanského Lahore, ktorý už má americké občianstvo, je na 179. mieste rebríčka Forbes najbohatších Američanov. Jeho majetok odhadujú na 2,5 miliardy dolárov. Dnes šesťdesiatdvaročný Khan opustil Pakistan v roku 1967 a vyštudoval inžinierstvo na univerzite v Illinois. Zbohatol na automobilovom priemysle. 

Osemdesiatštyriročný Al Fayed premenil dovtedy treťoligový Fulham na jeden z finančne najstabilnejších klubov Premier League. Klub je momentálne bez dlhov. "Moje pôsobenie vo Fulhame sa malo jedného dňa skončiť. Cítim, že prišiel. Našiel som správneho muža v Shahidovi Khanovi. Fulham sa dostáva do dobrých rúk," uviedol Al Fayed.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies