AC Miláno zdolalo Juventus 1:0 a zahrá si Ligu majstrov

NETKY.SK • 29 Máj 2023, 10:10 • 2 min
AC Miláno zdolalo Juventus 1:0 a zahrá si Ligu majstrov

RÍM - AC Miláno zvíťazilo v nedeľňajšom zápase 37. kola Serii A na ihrisku Juventusu Turín 1:0 a definitívne si zabezpečilo účasť v nasledujúcej edícii Ligy majstrov. Už istý majster SSC Neapol remizoval na ihrisku FC Bologna 2:2. Hráči Hellas Verona sa udržali v hre o záchranu, keď remizovali doma s FC Empoli 1:1 a hráči US Lecce sa zachránili, keď triumfovali na ihrisku AC Monza 1:0.

slovakia

left justify in out

Futbalisti AC Milán zvíťazili v nedeľňajšom zápase predposledného 37. kola Serii A na ihrisku Juventusu Turín 1:0 a definitívne si zabezpečili účasť v nasledujúcej edícii Ligy majstrov. Na štvrtom mieste majú šesťbodový náskok pred piatou Atalantou Bergamo. Jediný gól duelu strelil v 40. minúte Olivier Giroud.

 

zostrih zápasu AC Miláno - Juventus Turín

 

Hráči US Lecce sa zachránili, keď triumfovali na ihrisku AC Monza 1:0. V jedenástej minúte nadstaveného času rozhodol z penalty Lorenzo Colombo. Už istý majster z Neapolu remizoval na ihrisku FC Bologna 2:2. SSC v zostave aj so slovenským reprezentantom Stanislavom Lobotkom viedlo 2:0 po góloch Victora Osimhena. Domáci však vyrovnali, keď sa presadili Lewis Ferguson a Lorenzo de Silvestri. Hráči Hellas Verona sa udržali v hre o záchranu, keď remizovali doma s FC Empoli 1:1. V drese domácich nenastúpil slovenský stredopoliar Ondrej Duda pre zranenie kolena. Verona je naďalej v pásme zostupu na 18. mieste, no ma rovnaký počet bodov ako Spezia na 17. priečke. O zostupujúcom sa tak rozhodne až v poslednom kole. Lazio Rím potvrdilo priebežné druhé miesto v tabuľke, keď si doma poradilo s US Cremonese 3:2. Rozhodujúci gól strelil v 89. minúte Sergej Milinkovič-Savič. Lazio má pred záverečným kolom dvojbodový náskok pred tretím Interom.

 

zostrih zápasu Neapol - Bologna

 

Serie A - 37. kolo: Juventus Turín - AC Miláno 0:1 (0:1) Gól: 40. Giroud Lazio Rím - US Cremonese 3:2 (2:0) Góly: 4. Hysaj, 37. a 89. Milinkovič-Savič – 54. Galdames, 58. Lazzari (vlastný) AC Monza - US Lecce 0:1 (0:0) Gól 90.+11 Colombo (z 11 m) FC Bologna - SSC Neapol 2:2 (0:1) Góly: 62. Ferguson, 84. De Silvestri - 14. a 54. Osimhen /S. Lobotka celý duel (Neapol)/ Hellas Verona - FC Empoli 1:1 (0:0) Góly: 61. Gaich - 90.+6 Stojanovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies