Ďalšie zatýkanie sudcov na Slovensku! K situácii sa vyjadrila aj ministerka Kolíková

NETKY.SK • 14 September 2020, 12:40 • 2 min
Ďalšie zatýkanie sudcov na Slovensku! K situácii sa vyjadrila aj ministerka Kolíková

BRATISLAVA - Zásahy Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktoré viedli k dnešnému zatýkaniu sudcov Krajského a Okresného súdu v Žiline, ukazujú, že reforma justície je potrebná. Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedla ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí).

slovakia

left justify in out

"Nielen z dôvodu, aby sme mali rýchlejšie súdne konania, kvalitnejšie rozhodnutia a špecializovaných sudcov v hlavných agendách, ale je potrebná aj kvôli tomu, aby sme popretŕhali väzby v justícii a nastavili nové prostredie, v ktorom možno očakávať prístup k spravodlivosti pre každého," uviedla.

 



Ministerka dodala, že trestný čin ohýbania práva, ktorý na konci augusta schválila vláda, či vypustenie alebo zúženie imunity sudcov v Ústave Slovenskej republiky vníma ako časť reformy, ktorej sa nemožno len tak zrieknuť.

 

Akcia Plevel

NAKA od dnešného rána zasahuje na strednom Slovensku v rámci akcie s názvom Plevel. Podľa medializovaných informácií zasahuje NAKA u sudcu Krajského súdu v Žiline Pavla P. Meno sudcu sa spomína v kauze žilinského podnikateľa Františka T. Ako informoval spravodajský portál Aktuality.sk, policajti zasahujú aj u predsedníčky Krajského súdu v Žiline Evy K., ktorú podľa informácií Denníka N aj zadržali a obvinili z korupcie.

 

img


Denník N tiež uviedol, že NAKA zadržala aj žilinského okresného sudcu Daniela B. Spravodajský portál Tvnoviny.sk televízie Markíza uvádza, že Pavla P., Daniela B. a advokáta Ľuboša M. obvinil vyšetrovateľ z prijímania úplatku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies