Mikovič kapitánom Trnavy v jarnej časti sezóny

NETKY.SK • 15 Február 2016, 12:53 • 2 min
Mikovič kapitánom Trnavy v jarnej časti sezóny

BRATISLAVA - Hoci sa o futbalistu Spartaka Trnava Martina Mikoviča interesovali počas zimnej prestávky zahraničné tímy, najmä poľský klub tamojšej Ekstraklasy Górnik Zabrze, hráč - s "vylepšenými" podmienkami - napokon zotrvá aj v jarnej časti sezóny 2015/2016 v drese "andelov".

slovakia

left justify in out

Spoluhráči si šikovného stredopoliara navyše zvolili za kapitána mužstva. "Je to pre mňa pocta. Som rád, že som dostal dôveru kabíny. Budem robiť všetko, aby som ich nesklamal," citovala oficiálna internetová stránka trnavského klubu slová 25-ročného Mikoviča (nar. 12. septembra 1990), ktorého asistentmi budú Róbert Jež a Boris Godál.


Trnavčania sú pod vedením trénera Ivana Hucka momentálne v Turecku. V doterajších dvoch prípravných dueloch v krajine "polmesiaca" neokúsili trpkosť prehry: v stredu zvíťazili nad čiernohorským klubom Rudar Pljevlja 2:0 (góly: Robert Ndip També, Aldo Omar Baéz) a v sobotu hrali nerozhodne 1:1 s kazašským mužstvom FK Atyrau (gól Spartaka: Lukáš Greššák). Na záver herného sústredenia čaká na "spartakovcov" v utorok 16. februára o 14.00 h SEČ súboj proti dánskemu tímu Esbjerg fB. "Osobne absolvujem prípravu v Turecku už štvrtýkrát. Nič sa tu nemení, všetko je takmer rovnaké. Je pravda, že počasie by mohlo byť také, ako keď sme sem prišli, pretože ostatné dni máme stále zamračené a väčšinu voľného času musíme tráviť na izbách," priznal Martin Mikovič a k spomenutým dvom prípravných zápasom doplnil: "Prvý nám herne vyšiel lepšie, súper z Čiernej Hory nebol až taký kvalitný. Hrali sme si svoju hru a zaslúžene sme vyhrali. Vypracovali sme si niekoľko ďalších príležitostí, skóre mohlo byť aj vyššie. Druhý duel nám nevyšiel podľa predstáv, hrali sme v silnom vetre, stratili sme veľa ľahkých lôpt, čo v lige kvalitnejší tím môže využiť. Musíme sa z toho poučiť. Vyrovnávajúci gól v nadstavenom čase prišiel po vymyslenej štandardnej situácii: neobsadený súperov hráč skóroval, o víťazstvo sme prišli až na konci."


Rýchlonohý krídelník Mikovič je spokojný, že Spartak strelil v doterajších siedmich prípravných stretnutiach 17 gólov a inkasoval iba sedem. "Celé naše mužstvo sa zlepšilo a dúfam, že to vydrží aj do Fortuna ligy. Vyzerá to sľubne. Pre mňa je hlavné, že sa dostávam do šancí, až na zápas proti FK Atyrau, ktorý mi nevyšiel podľa predstáv. Oproti jeseni som nezmenil vôbec nič, iba som sa začal viac sústrediť na zakončenie. Výsledky síce nie sú dôležité, ale je lepšie, keď mužstvo víťazí," poznamenal Martin Mikovič, ktorý má v príprave na konte zatiaľ tri presné zásahy.


FC Spartak Trnava figuruje po jesenných devätnástich odohraných kolách najvyššej slovenskej súťaže na 6. mieste s 28 bodmi, na jar by klub chcel zabojovať o účasť v pohárovej Európe. "Myslím si, že sa tu tvorí dobrá partia a solídne mužstvo. Sme dobre poskladaní vekovo a aj nové posily sa ujali. Spoločne sa tešíme na jarnú časť," dodal optimisticky nový kapitán tnavského tímu Martin Mikovič.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies