Mikloško: Policajti to u nás nemajú ľahké, občas ale prekročia hranicu

NETKY.SK • 30 Január 2014, 08:22 • 2 min
Mikloško: Policajti to u nás nemajú ľahké, občas ale prekročia hranicu

BRATISLAVA - Polícia to na Slovensku nemá ľahké, ale občas prekročí hranicu.

slovakia

left justify in out

Myslí si to poslanec KDH Jozef Mikloško. V závere rokovacieho dňa, keď poslanci diskutovali na mimoriadnej schôdzi parlamentu o prístupe vlády k obmudsmanke Jane Dubovcovej, podotkol, že by bol rád, keby mali ľudia a polícia k sebe bližšie.

Uviedol príklad z Talianska, kde sa podľa jeho slov majú ľudia s policajtmi radi. "Taliani majú aj dni policajtov a iné aktivity, aby sa policajti priblížili k ľuďom," poznamenal Mikloško. Dodal, že na Slovensku je to horšie. "Je to ešte pozostatok komunizmu, že oni sú tam a my tu," povedal Mikloško.

Skritizoval aj vládny Smer-SD, ktorému podľa neho chýba empatia s porazenými. Viacerí jeho opoziční kolegovia sa zhodli v tom, že Smer-SD sa správa arogantne k ústavným inštitúciám vrátane úradu verejnej ochrankyne práv.

Vládni poslanci zas opozícii vyčítajú, že sa snaží tému extrémizmu a fašizmu zneužiť na politikárčenie. Podľa Smeru-SD sa najmä Ľudová platforma (KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd) snaží túto schôdzu využiť na zviditeľnenie jej prezidentského kandidáta Pavla Hrušovského.

Poslanci sa dnes na mimoriadnej schôdzi zišli pre postoj vlády k verejnej ochrankyni práv Jane Dubovcovej. Diskusiu k téme ešte neuzavreli, na vystúpenie čaká Ivan Štefanec z SDKÚ-DS, ktorý je do rozpravy prihlásený písomne. Následne budú mať poslanci možnosť prihlásiť sa do diskusie ústne.

Výsledkom rokovania má byť podľa opozičného návrhu vyjadrenie vážneho znepokojenia nad postupom vlády z 8. januára, keď nebolo Dubovcovej umožnené prehovoriť na zasadnutí kabinetu, návrh, aby sa prerokovala mimoriadna správa ombudsmanky o možnom porušovaní základných práv a slobôd a požiadavka o uspokojivé vyriešenie sídla verejného ochrancu práv. Rokovanie svojimi podpismi iniciovali strany Ľudovej platformy. Uznesenie v takomto znení s veľkou pravdepodobnosťou neprejde a Smer-SD príde s vlastným textom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies