Mierne lavínové nebezpečenstvo vo vyšších polohách hôr

NETKY.SK • 16 December 2016, 09:32 • 2 min
Mierne lavínové nebezpečenstvo vo vyšších polohách hôr

BRATISLAVA - Na horách bolo dnes ráno jasno, takmer bez vetra. Teplota o 07:00 na Chopku bola -7,7°C, informuje Stredisko lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby v Jasnej. Vietor po noci ustal, fúka len slabý vietor premenlivých smerov s rýchlosťou do 5 m/s. Za posledných 24 hodín nepripadol žiadny nový sneh. Sneh z posledného sneženia je uložený v teréne veľmi nerovnomerne, je zmrznutý až tvrdý, miestami sa vyskytuje poľadovica.

slovakia

left justify in out

Vo vyšších polohách Západných a Vysokých Tatier trvá mierne lavínové nebezpečenstvo, 2. stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice. V Nízkych Tatrách, Veľkej a Malej Fatre trvá malé lavínové nebezpečenstvo. Hrozba lavínového nebezpečenstva je lokálne, pozornosť si vyžadujú najmä žľaby, závetria a terénne pasce. Snehová pokrývka je však dobre spevnená a lavíny sa môžu uvoľniť hlavne pri veľkom dodatočnom zaťažení na strmých svahoch, veľké spontánne lavíny sa nepredpokladajú. Riziko vzniku lavín vo Fatrách a Nízkych Tatrách je nízke. Lavínové nebezpečenstvo však naďalej zotrváva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies