Mičovský nebude šéfovať pôdohospodárskemu výboru, vo voľbe neprešiel

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 18:34 • 2 min
Mičovský nebude šéfovať pôdohospodárskemu výboru, vo voľbe neprešiel

BRATISLAVA - Ján Mičovský (OĽaNO) nebude šéfovať parlamentnému pôdohospodárskemu výboru. V tajnej voľbe ho dnes poslanci do funkcie nezvolili, podporilo ho len 37 zákonodarcov.

slovakia

left justify in out

Líder OĽaNO Igor Matovič podľa vlastných slov nečakal, "že Smer klesne tak hlboko". Pre TASR ďalej uviedol, že konanie sociálnych demokratov zodpovedá "ich bezcharakternosti".
     

Výbor by podľa toho, čo Matovič počul, mala napokon viesť podpredsedníčka výboru zo Smeru-SD Magda Košútová. Taký je podľa Matoviča plán Smeru-SD. Podpredsedom výboru je aj Mičovský.
     

Funkcia predsedu sa uvoľnila po tom, čo Mikuláš Huba odišiel z klubu OĽaNO a vzdal sa vedenia výboru. Podľa dohody v klube OĽaNO mal Huba naďalej pôsobiť v pôdohospodárskom výbore, ale na poste podpredsedu. S Mičovským si tak mali vymeniť pozície.
     

Klub OĽaNO mal na začiatku volebného obdobia 16 poslancov. V súčasnosti ich má 13. Ako prvý klub opustil Alojz Hlina, neskôr ho nasledovala Mária Ritomská a teraz Mikuláš Huba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies