Michal Kováč sa pravdepodobne bude musieť ospravedlniť Ivanovi Lexovi

NETKY.SK • 2 November 2012, 07:56 • 2 min
Michal Kováč sa pravdepodobne bude musieť ospravedlniť Ivanovi Lexovi

Michal Kováč sa pravdepodobne bude musieť ospravedlniť Ivanovi Lexovi - Politika Bývalý prezident SR Michal Kováč podľa súdu nesmie Ivana Lexu viniť z únosu svojho syna, ani keby to bola pravda. Uvádza to dnešné vydanie denníka Sme na titulnej strane.

slovakia

left justify in out

img

Bývalý prezident SR Michal Kováč podľa súdu nesmie Ivana Lexu viniť z únosu svojho syna, ani keby to bola pravda. Uvádza to dnešné vydanie denníka Sme na titulnej strane.

„Ospravedlňujem sa vám týmto listom za výroky, ktorými som urážal a kriminalizoval vašu osobu,“ musí podľa právoplatného rozsudku napísať Michal Kováč niekdajšiemu šéfovi Slovenskej informačnej služby Lexovi a zaplatiť mu 3319 eur. V júni tohto roka tak rozhodol Krajský súd v Bratislave. Ústavný súd v utorok navyše odmietol Kováčovu sťažnosť proti verdiktu ako „neprípustnú“, uvádza denník Sme.

„Počujem to od vás prvýkrát. S pojmom neprípustnej sťažnosti sa v prípade Ústavného súdu stretávam prvýkrát,“ reagoval 82-ročný Kováč, ktorý s podlomeným zdravím žije vo svojej vile v Bratislave. 

Kováč ešte ako prezident povedal, že za únosom jeho syna bola SIS a nemohla to urobiť bez vedomia svojho riaditeľa Lexu. Prípad nikdy pre amnestie Vladimíra Mečiara nevyšetrili. Ako cituje denník Sme z rozsudku Krajského súdu, „aj v prípade, že by tvrdenia odporcu (Kováča st.) boli preukázané ako pravdivé, odporca v čase vyhlásenia výrokov nebol oprávnený podsúvať verejnosti skutkové tvrdenia, ktoré navrhovateľa (Lexu) s trestnou a nepreukázanou činnosťou spájali“.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies