Miami zostáva pre Šarapovovú zakliate

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 11:34 • 2 min
Miami zostáva pre Šarapovovú zakliate

MIAMI - Ruská dvojka svetového rebríčka tenistiek Maria Šarapovová ani na desiaty pokus nezíska svoj premiérový titul na turnaji WTA Premier Mandatory Miami Open v americkom Miami na Floride, na ktorom bola v sezónach 2005, 2006, 2011, 2012 a 2013 vo finále. Vo štvrtok šokujúco prehrala v derby v 2. kole s držiteľkou voľnej karty Dariou Gavrilovovou za 110 minút 6:7 (4), 3:6.

slovakia

left justify in out

Pre 21-ročnú 97. hráčku hodnotenia Gavrilovovú je to prvý úspech proti niektorej členke Top 10 (mala s nimi bilanciu 0:4), dosiaľ bola jej rekordom podľa postavenia zdolanej súperky v renkingu 35. pozícia (Belgičanka Yanina Wickmayerová v holandskom Hertogenboschi už v roku 2012). Moskovská rodáčka ešte reprezentuje Rusko, ale čoskoro to prestane platiť, keďže zverenkyňa Nicole Prattovej prechádza pod austrálsku vlajku, za túto krajinu už hrala na dvoch grandslamových podujatiach.


"Ešte stále mi nedochádza, že som si splnila dlhodobý sen. Po zdolaní Marie som túžila azda od dvanástich rokov, keď som videla, ako na Wimbledone prekonala Serenu Williamsovú. Už vtedy som si povedala, že si raz s ňou chcem zahrať a zdolať ju. Celý ten čas som si to predstavovala," citoval web WTA Gavrilovovú, ktorá sa tento týždeň prvý raz ocitla v Top 100 počítačového poradia. Niekdajšia líderka juniorského rebríčka ITF dávnejšie solídne zvládala prechod medzi seniorky, ale na sklonku roka 2013 ju zabrzdilo vážne zranenie predného krížneho väzu pravého kolena, ktoré si vyžiadalo operáciu. Na prípravu Gavrilovovej kedysi dohliadala aj Jelena Dokičová, Ruska predtým bola v parížskej Akadémii Patricka Mouratogloua a brala si za vzor Švajčiarku Martinu Hingisovú.


"V tejto sezóne som už dva razy hrala proti Angelique Kerberovej, nedávno so Simonou Halepovou. Vždy to bolo pomerne tesné. Pomyslela som si teda, že to môžem dokázať, vari som už na potrebnej hernej úrovni," skonštatovala víťazka OH mládeže 2010 Gavrilovová, ktorá sa v 3. kole stretne s Japonkou Kurumi Narovou.


"Ona toho veľa toho vybehala a ja som porobila chyby, lebo som si nepočínala dostatočne trpezlivo. Pokúšala som sa o ´winnery´, málo som však chodila proti loptičke. Samozrejme, že ten výsledok je trochu prekvapivý. Očakávalo sa moje víťazstvo. Presne z tohto dôvodu však hráme: treba potvrdiť papierové predpoklady na kurte bez ohľadu na to, kto je favorit. Ja som to dnes nezvládla," uznala Šarapovová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies