Poprad po dnešnej výhre ukončil sériu s Košicami a postupuje do semifinále

NETKY.SK • 20 Marec 2019, 22:09 • 2 min
Poprad po dnešnej výhre ukončil sériu s Košicami a postupuje do semifinále

POPRAD - Hokejisti spod Tatier sa môžu tešiť. v dnešnom 6. štvrťfinálovom zápase zdolali na domácom ľade HC Košice v pomere 4:2 a postúpili do semifinále. Ukončili tk sériu zápasov, v ktorej uspeli 4:2 a po prv´raz od roku 2015 sa predstavia medzi štyrmi najlepšími klubmi Slovenska, ktoré si to rozdajú o majstrovský titul.

slovakia

left justify in out

Lepší štart do zápasu mali domáci, ktorých hnala dopredu vypredaná aréna. Chybu hostí pri striedaní využil nekrytý Brejčák, ktorý tvrdou strelou otvoril skóre. V 7. minúte mali domáci presilovku, v nej košický brankár Laco pohotovo zmaril šancu Takáča. Tesný náskok dodal Popradčanom sebaistotu a tým sa v prvej časti darilo držať Košičanov mimo nebezpečných pozícií. V 14. minúte sa Minerova strela odrazila pred Abdula, ktorý spomedzi kruhov upravil na 2:0. V rušnej prvej tretine následne hostia nezužitkovali presilovku a v 18. minúte boli radi, že Svitana neskóroval z trestného strieľania.

 

img

 

Domáci sa v úvode druhej časti nesústredili iba na bránenie, ale viackrát sa dostali aj pred Laca. Ten mal v 25. minúte šťastie, keď strelu Brejčáka zastavila horná žrď. V 29. minúte hrali domáci presilovku o dvoch hráčov, v ktorej Belluš strelou bez prípravy upravil už na hrozivých 3:0 z pohľadu Košičanov. Tí mali problém presadiť sa proti organizovanej hre domácich, šanca sa im však naskytla v závere druhej tretiny. Oslabenie domácich však nepotrestal Sýkora, ktorého strelu zmaril Vošvrda.

 

img

 

Hostia obnovili svoju nádej, keď únik dvoch na jedného zakončil Haščák a upravil stav na 3:1. Košičania herne ožili, ďalší gól mohol dať Nagy, ale Vošvrdu zblízka neprekonal. Dev(ť minút do konca riadnej hracej doby dostal zápas nový náboj, keď na 3:2 z pohľadu Popradu upravil Dudáš. Viac však domáci Košičanom nedovolili a na konečných 4:2 uzavrel Mlynarovič pri hre hostí bez brankára.

 

img

 

Známe sú už aj kompletné semifinálové dvojice. Poprad nastúpi proti víťazovi základnej časti z Banskej Bystrici, Nitra sa stretne so Zvolenom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies