Meno druhého pilota Renaultu bude známe až v lete

NETKY.SK • 26 Máj 2020, 10:48 • 2 min
Meno druhého pilota Renaultu bude známe až v lete

PARÍŽ - Vedenie Renault F1 Team sa neponáhľa s hľadaním nástupcu Austrálčana Daniela Ricciarda, ktorý po tohtoročnej sezóne zamieri do konkurenčného McLarenu. Túto otázku chce riešiť až po tom, čo sa rozbehne ročník, ktorého štart museli odložiť pre pandémiu koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Ocon je už istý

"Tento rok sme ešte neabsolvovali ani jedny preteky, ani jeden tréning. Pravdupovediac, vôbec nevieme, aký konkurencieschopný je náš monopost," povedal šéf Renaultu Cyril Abiteboul pre portál Motorsport-Total.com. Tím bude hľadať jazdca, ktorý od budúceho roka vytvorí dvojičku s Estebanom Oconom. "Musíme urobiť absolútne správne rozhodnutie. Tento proces môže trvať ešte niekoľko mesiacov," tvrdí Abiteboul.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa F1Head (@f1head),

 

Ku konkurencii do McLarenu 

Ricciardo sa s predstaviteľmi McLarenu dohodol na viacročnej zmluve, v kokpite nahradí Španiela Carlosa Sainza, ktorý bude od roku 2021 jazdiť za Ferrari. Vedenie Renaultu nenaznačilo možných kandidátov na obsadenie uvoľného postu. Podľa médií by nimi mohli byť Nemec Sebastian Vettel či Španiel Fernando Alonso, ktorý v rokoch 2005 a 2006 získal s francúzskym tímom dva majstrovské tituly a v súčasnosti zvažuje návrat do kráľovnej motoršportu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sky Sports F1 (@skysportsf1),

 

Renault čaká prestavba 

Renault tak úplne zmení svoje zloženie jazdcov. V minulej sezóne pretekali za stajňu už spomínaný Daniel Ricciardo a nemecký jazdec Nico Hülkenberg. O druhom v poradí sa už vedelo, že stajňu a zrejme aj F1 opustí, pretože takéto tvrdenia padali už počas sezóny. Odchod Ricciarda však bol veľkým prekvapením, pretože ten podpísal vlani s Renaultom lukratívnu zmluvu, no za jeho odchodom sa podpísala zlá spoľahlivosť monopostu a neschopnosť tímu dotiahnuť sa na špicu. McLaren má k tomu určite bližšie.

 

img

 

Ocon sa vracia 

Jedno voľné miesto teda obsadí v sezóne 2021 návratilec Esteban Ocon. Ten sa predviedol v ročníku 2018 ako veľmi nádejný jazdec Force Indie (Racing Point), avšak pre viacero kolízii s kolegom Sergiom Perézom sa z tímu porúčal. Mexičan Peréz má za sebou viacero sponzorov a do súkromného tímu vlieva nemalú čiastku peňazí. Ocon už teraz bude môcť zvádzať súboje na trati práve so svojím bývalým kolegom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Esteban Ocon®🇫🇷 (@estebanocon),

 

Hvizezdy pilot alebo krajan? 

Miesto druhého jazdca v Renaulte je ešte stále otvorené. Alternatívy sú spomínaný Fernando Alonso či dokonca Valtteri Bottas alebo Sebastian Vettel. Otázkou však je, ako Francúzi do svojho tímu prilákajú jazdca, ktorý bol zvyknutý jazdiť vždy vpredu. Ako francúzska stajňa by mohli ešte siahnuť po ďalšom Francúzovi z paddocku. V hre by boli potom Romain Grossjean z Haasu alebo Pierre Gasly (Alpha Tauri).

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies