Mexická polícia zachránila pri hranici s Texasom 92 migrantov

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 12:17 • 2 min
Mexická polícia zachránila pri hranici s Texasom 92 migrantov

MEXICO CITY - Mexická polícia zachránila pri zásahu v meste Reynosa na severovýchode krajiny pri hranici s americkým štátom Texas v jednom dome až 92 unesených migrantov.

slovakia

left justify in out

Utečenci pochádzali z Kuby, Brazílie, Hondurasu, Guatemaly či Mexika a bolo medzi nimi aj šesť detí. Únoscovia ich po hrozbou násilia nútili telefonovať svojim príbuzným a vymáhať od nich peniaze. Polícia počas razie zadržala troch podozrivých členov miestneho gangu, ktorí mali podiel na najmenej 96 únosoch. O správe v pondelok informovala Národná bezpečnostná komisia. Podľa jej vyhlásenia sa zásah odohral v piatok, teda týždeň po tom, ako mesto čelilo sérii nepokojov, ktoré vypukli po zatknutí šéfa miestneho gangu.

 

Reynosa sa nachádza v mexickom štáte Tamaulipas pri texaskej hranici a je dôležitým tranzitom migrantov snažiacich sa dostať do Spojených štátov. Ľudskoprávni aktivisti považujú oblasť, ktorá je sídlom viacerých drogových kartelov, za veľmi nebezpečnú, zvlášť pre migrantov, ktorí sa v posledných rokoch stali jedným z dôležitých artiklov miestnych gangov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies