Metropola SNP reaguje na návštevu Nočných vlkov. Od čoho sa dištancuje?

NETKY.SK • 3 Máj 2021, 16:19 • 2 min
Metropola SNP reaguje na návštevu Nočných vlkov. Od čoho sa dištancuje?

Návšteva Nočných vlkov v Banskej Bystrici vyvolala aj veľké kontroverzie. Mesto pod Urpínom na udalosti reagovalo v tlačovej správe.

slovakia

left justify in out

Noční vlci sa 1. mája zišli na námestí Slovenského národného povstania, ktoré je spolu s Dolnou ulicou súčasťou pešej zóny. Vyjadrili úctu víťazným bojovníkom 2. svetovej vojny pri Pamätníku hrdinov sovietskej a rumunskej armády. "Konštatujeme, že stretnutie nebolo ohlásené, preto mesto Banská Bystrica prenechalo zabezpečenie  poriadku príslušným orgánom oprávneným v takýchto situáciách konať," povedala hovorkyňa mesta Zdenka Marhefková.

 

img


Odmietli dezinformácie
Dodala, že keď Noční vlci prišli, štátna polícia ich nasmerovala na vedľajšiu Kapitulskú ulicu. Tam mali zaparkovať a ďalej postupovať pešo. "Rázne odmietame dezinformácie, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach, v ktorých pisateľ uvádza, že motocyklistov na Námestie SNP nasmerovala hliadka Policajného zboru Slovenskej republiky. Toto tvrdenie sa nezakladá na pravde," prezradila Petra Kováčiková z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva PZ.

Vykázanie z námestia
Noční vlci však podľa Marhefkovej toto nasmerovanie nerešpektovali. Na pešiu zónu vošli s motorkami, kde je to zakázané. Preto zakročili mestskí policajti a "uložili na mieste viacero pokút v zmysle priestupkového zákona a z Námestia SNP Nočných vlkov po zdokumentovaní stavu veci  vykázali".

 

img


Dôstojne a slušne
Dôjsť malo aj k porušeniu iných predpisov, preto "po vyhodnotení dôkazov zo strany MsP postúpená na rozhodnutie príslušnému správnemu orgánu". Mesto Banská Bystrica sa stotožňuje s myšlienkou, že "vďaku za oslobodenie Banskej Bystrice Rumunskej kráľovskej armáde a Sovietskej armáde je potrebné vyjadrovať dôstojne, slušne a pri dodržiavaní všetkých zákonov".

Marhefková dodal, že preto sa mesto pod Urpínom dištancuje od zneužívania "pripomenutí významných historických udalostí na zvyšovanie politického napätia".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies