Alena Zs. viní z vraždy Andruskóa, Tomáš Sz. je presvedčený o svojej nevine

NETKY.SK • 31 Júl 2020, 19:33 • 2 min
Alena Zs. viní z vraždy Andruskóa, Tomáš Sz. je presvedčený o svojej nevine

PEZINOK - Objednávateľom vraždy novinára Jána Kuciaka je Zoltán Andruskó, ktorý mal z objednávky krivo obviniť Mariana K. Vo svojej záverečnej reči to uviedla Alena Zs. Obžalovaný z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej Tomáš Sz. trvá naďalej na svojej nevine.

slovakia

left justify in out

Andruskó mal dlhy 

Hoci sa Alena Zs. cíti nevinná, je presvedčená, že bude odsúdená. Vo svojej reči sa vyjadrovala najmä k výpovediam Zoltána Andruskóa. Rozporovala jeho tvrdenia, napríklad o dlhu, ktorý mal byť zmazaný vraždou novinára. Andruskó jej údajne aj po vražde dlhoval peniaze.

 

img

 

Alena Zs. si zároveň myslí, že Andruskó skutočne videl fotky zo sledovania Jána Kuciaka, nie však tie, ktoré vyhotovilo sledovacie komando Petra Tótha pre Mariana K. Narážala na možné prepojenia, ktoré mohli stáť za motívom vraždy.

 

NAKA ju presviedčala na dohodu 

Časť výpovede venovala obžalovaná aj dňu jej zadržania v septembri 2018. Tvrdí, že sa ju snažili operatívci NAKA presvedčiť, aby svedčila proti Marianovi K. Ponúkať jej mali rovnakú dohodu, akú ponúkali Andruskóovi, neskôr sa jej mali aj vyhrážať doživotím vo väzení.

 

img

 

V Threeme podľa nej žiadne dôkazy o vražde novinára nie sú a šifry splnomocnencov považuje za ich posadnutosť. "Úvahy, domienky a fabulácie nie sú žiaden dôkaz. Dôkaz je reálny text, ktorý hovorí, že s vraždou Jána Kuciaka nemám nič spoločné," doplnila Alena Zs.

 

"Je mi úplne jasné, že ma tento senát uzná vinnou aj bez jediného dôkazu voči mojej osobe, pretože si to tlak médií vyžaduje," uviedla Alena Zs. v závere.

 

Záverečná reč obvineného z vraždy

Tomáš Sz. odvolával na záverečné reči svojich obhajcov, podľa neho existujú v prípade mnohé nejasnosti. Záverečnú reč využil na vyjadrenie ľútosti nad tým, že Kuciak a Kušnírová zomreli, uviedol, že chápe bolesť pozostalých, pretože mu v čase trvania jeho väzby zomrel otec. Doplnil, že sa stal policajtom preto, aby ochraňoval ľudský život.

 

img

 

Po jeho záverečnej reči vyzvala predsedníčka senátu Ružena Sabová obžalovaných na záverečné slovo, na ktoré majú právo. Nikto z obžalovaných to nevyužil. Alena Zs. a Tomáš Sz. požiadali, aby na deň 5. augusta, keď odznie rozsudok, neboli na pojednávanie eskortovaní. Marian K. tak neurobil.

 

Ponúkame taktiež výpovede obhajcov obvinených z dnešného pojednávania, a rovnako tak aj Mariana K tu.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies