Meteorológovia vydali výstrahy pred povodňami

NETKY.SK • 30 August 2021, 09:07 • 2 min
Meteorológovia vydali výstrahy pred povodňami

Silný dážď môže v pondelok dopoludnia potrápiť najmä sever, ale aj niektoré oblasti na juhu Slovenska.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia vydali výstrahy prvého a druhého stupňa. Na severe hrozia povodne. Výstraha druhého stupňa pred silným dažďom platí v okresoch Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Kežmarok do pondelkového poludnia. "Ojedinele sa očakáva výskyt silného dažďa s úhrnom zrážok od 50 do 80 milimetrov," upozornil SHMÚ s tým, že zrážky môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu.

 

img

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Chlapec neprežil zásah bleskom v detskom tábore. Zlé počasie valcuje Slovensko!

 

Prvý stupeň výstrahy vydali meteorológovia pre väčšinu Žilinského a Prešovského kraja. Tiež pre okresy Rožňava, Spišská Nová Ves, Považská Bystrica, Rimavská Sobota, Revúca a Brezno. V týchto oblastiach môže spadnúť do 55 milimetrov zrážok.

 

Hydrologická výstraha druhého stupňa platí v okrese Tvrdošín do 18.00 h. Prvostupňovú výstrahu vydal SHMÚ pre ďalšie okresy najmä na hornom Považí a Liptove, na Kysuciach, Orave, v okolí Popradu a pre okresy v hornej časti Bodrogu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies