Meteorológovia varujú vodičov! Cestovanie ohrozí sneženie a snehové záveje

NETKY.SK • 14 Apríl 2021, 12:32 • 2 min
Meteorológovia varujú vodičov! Cestovanie ohrozí sneženie a snehové záveje

Meteorológovia varujú obyvateľov Slovenska pred snežením, snehovými jazykmi a závejmi. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke zverejnil viacero výstrah prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

Výstraha prvého stupňa, ktorá platí do polnoci, je vydaná pre takmer všetky okresy Prešovského a Žilinského kraja, okres Považská Bystrica v Trenčianskom kraji a pre okresy Gelnica a Spišská Nová Ves. V okresoch Čadca, Námestovo, Dolný Kubín, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Kežmarok výstraha prvého stupňa platí do štvrtka 15. apríla do 12:00.

Pred snehovými jazykmi a závejmi varuje SHMÚ obyvateľov okresu Brezno v Banskobystrickom kraji a viacerých okresov v Žilinskom kraji. Výstraha platí do 18:00. Prvý stupeň výstrahy platí aj pre okresy Gelnica a Spišská Nová Ves a takmer všetky okresy Prešovského kraja okrem okresu Vranov nad Topľou. Výstraha by tam mala trvať do polnoci.

 

"Do dnešného rána spadlo väčšinou 10-30 mm zrážok, ktoré v polohách nad 400 m n.m., najmä na západe a severozápade územia, kde sa ochladilo najskôr, spadli prevažne vo forme snehu," uvádza úrad na sociálnej sieti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies