Meteorológovia varujú: Na strednom a východnom Slovensku pozor na búrky s krupobitím

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 13:16 • 2 min
Meteorológovia varujú: Na strednom a východnom Slovensku pozor na búrky s krupobitím

BRATISLAVA - Stred a východ Slovenska dnes zasiahnu búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred nimi varuje vyhlásenou výstrahou 1. stupňa.

slovakia

left justify in out

 

 

Výstraha platí dnes od 10.00 do 18.00 h pre okres Liptovský Mikuláš v Žilinskom kraji a tiež pre Banskobystrický, Prešovský a Košický kraj.

 

Meteorológovia očakávajú výskyt búrok s krúpami. "S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, avšak intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 - 30 mm," uvádza SHMÚ na svojom webe. Sprievodným javom môže byť aj nárazový vietor s rýchlosťou 50 - 75 km/h.

 

img

 

Predpoveď počasia na štvrtok (zdroj: SHMÚ):

Oblačno až zamračené. Na mnohých miestach dážď, prehánky, miestami aj búrky.  Denná teplota 13 až 18 st, v Trenčianskom, Žilinskom kraji a na Spiši miestami okolo 11 st. Slabý, postupne severozápadný vietor do 30 km/h, miestami v nárazoch do 55 km/h.

 

Piatok:

Polooblačno až oblačno. Ojedinele prehánky alebo búrky. Na východe a severe v noci zrážky ešte miestami. Nočná teplota 10 až 3 st. Denná teplota 16 až 21, na severe okolo 14 st. Severozápadný, cez deň južný vietor do 30 km/h, ojedinele v nárazoch  okolo 45 km/h.

 

Sobota:

Polooblačno až oblačno. Miestami prehánky, ojedinele aj búrky. Nočná teplota 10 až 5 st. Denná teplota 17 až 22 st. Južný až juhozápadný vietor 2 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

 

Nedeľa:

Polooblačno až oblačno a neskôr miestami prehánky alebo búrky, najmä na západe. Nočná teplota 11 až 6 st. Denná teplota 18 až 23 st.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies