Pre reportáž RTVS o úmrtí po očkovaní bolo začaté správne konanie

NETKY.SK • 25 Marec 2021, 08:50 • 2 min
Pre reportáž RTVS o úmrtí po očkovaní bolo začaté správne konanie

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu začala správne konanie voči Rozhlasu a televízii Slovenska vo veci možného porušenia zákona o vysielaní a retransmisii, pre reportáž o spojení úmrtia učiteľky s očkovaním.

slovakia

left justify in out

Podľa rady pre vysielanie a retransmisiu mohlo v reportáži  „Smrť po očkovaní AstraZenecou"  dôjsť k nezabezpečeniu objektívnosti a nestrannosti spravodajského programu. Reportáž podľa kritikov spojila úmrtie 38-ročnej učiteľky s očkovaním proti ochoreniu COVID-19. Výbor Národnej rady SR pre kultúru a médiá v tejto súvislosti v stredu 24. marca skonštatoval, že reportáž mohla spôsobiť u určitej časti verejnosti paniku, neodôvodnený strach a obavy pred očkovaním.

 

img

 

Súvisiaci článok: Pitva preukázala, že za náhlym úmrtím učiteľky, nie je očkovanie vakcínou od AstraZeneca

 

Etická komisia RTVS sa ešte predtým jednohlasne zhodla, že reportáž porušila Štatút programových pracovníkov a spolupracovníkov RTVS. Vedenie preto napomenulo tvorcov spornej reportáže a rozhodlo sa nepriznať im odmeny.

 

Mohlo by vás zaujímať: RTVS mrzí spracovanie reportáže o vakcíne AstraZeneca, ktorou spustili vlnu kritiky na očkovanie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies