SHMÚ varuje pred povodňami, výdatné dažde komplikujú situáciu vo viacerých okresoch

NETKY.SK • 13 Október 2020, 20:40 • 2 min
SHMÚ varuje pred povodňami, výdatné dažde komplikujú situáciu vo viacerých okresoch

SLOVENSKO - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu tretieho stupňa pred povodňami.

slovakia

left justify in out

Výstraha platí okresy Čadca, Žilina-Rajčanka, Turčianske Teplice, Liptovský Mikuláš a Trebišov-Roňava.Informuje o tom na svojom webe.

 

"Nakoľko na celom území stále prší, miestami aj výdatne, hladiny vodných tokov aj naďalej stúpajú. Aktuálne k 19:00 hodine plošne pribúdajú vodomerné stanice s dosiahnutým alebo prekročeným SPA, najmä na strednom a časti východného Slovenska," píšu meteorológovia v statuse na Facebooku. 

 

Najhoršia situáciu pritom evidujú v povodí hornej Nitry, Hnilca a Hornádu. Na niektorých miestach už dochádza k vylievaniu tokov. 

 

img

 

Tretí stupeň naďalej platí pre okresy Spišská Nová Ves, Gelnica a Košice-okolie - Hornád a PrievidzaVýdatné zrážky na celom území Slovenska majú pokračovať počas noci a aj v stredu (14. septembra). 

 

Druhý stupeň výstrahy pred dažďom a povodňami vydali meteorológovia pre okresy stredného a severného Slovenska vrátane stredného i horného Považia, Liptova, Kysúc a Oravy a pre niektoré okresy na východe územia.

 

Prvý stupeň výstrahy platí pre zvyšné okresy západného Slovenska a okresy na východe územia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies