Americké banky získali právo uchovávať kryptomeny

NETKY.SK • 23 Júl 2020, 17:59 • 2 min
Americké banky získali právo uchovávať kryptomeny

Washington - Americký finančný regulátor umožnil národným bankám uchovávať kryptomeny.

slovakia

left justify in out

Banky ponúkajú vyššiu úroveň bezpečnosti

Americké národné sporiteľne môžu teraz uchovávať kryptografické kľúče od krypto peňaženiek. Povolenie bolo vydané Úradom pre kontrolu meny (OCC) Ministerstva financií USA.

 

V liste rezortu sa uvádza, že banky môžu poskytovať takéto služby fyzickým a právnickým osobám, ak sú v súlade s právnymi predpismi a majú účinný systém riadenia rizík.

 

img

 

Regulátor je presvedčený, že banky môžu investorom ponúkať služby s vyššou úrovňou bezpečnosti v porovnaní s produktmi existujúcimi na trhu. Zároveň si budú spotrebitelia istí, že banka nestratí jedinečné kľúče od krypto peňaženky.

 

Finančný trh sa stáva technologickejším

OCC tiež poznamenal, že banky môžu ukladať širokú škálu aktív vrátane "jedinečných a tých, ktoré je ťažko ohodnotiť". Zahŕňajú tiež aktíva, ktoré sa prevádzajú elektronicky.

 

"Je to akceptovateľná forma tradičnej bankovej činnosti, do ktorej sa národné banky môžu zapojiť prostredníctvom elektronických mechanizmov," uviedol zástupca regulátora.

 

img

 

Dodal, že každá banka, ktorá uchováva kryptomeny, musí vyvinúť a implementovať správne bezpečnostné mechanizmy.

 

V liste finančného regulátora sa tiež uvádza, že finančné trhy sa stávajú technologickejšími a časom sa bude dopyt po inovatívnych výrobkoch iba zvyšovať. Preto banky teraz musia pochopiť a začať pracovať s novou triedou aktív, aby vytvorili mechanizmy riadenia rizík a upravili strategické plány rozvoja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies