Meszároš sa nevedel dočkať príchodu k tímu SR

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 12:16 • 2 min
Meszároš sa nevedel dočkať príchodu k tímu SR

BRATISLAVA - Štart na treťom seniorskom svetovom šampionáte čaká v máji slovenského hokejového obrancu Andreja Meszároša.

slovakia

left justify in out

Na MS sa odchovanec trenčianskej Dukly predstaví po dlhých deviatich rokoch, naposledy totiž odohral jeden duel na šampionáte v lotyšskej Rige 2006. "Je to dlhá doba, ale teraz som tu a teším sa," poznamenal skúsený bek zo zámorskej NHL po príchode k reprezentácii SR.

 

Zaujímavosťou je, že na MS debutoval Meszároš vo veku 19 rokov práve v Ostrave pred jedenástimi sezónami. Slováci sa vtedy prebojovali až do semifinále, no z Česka napokon odchádzali bez medaily. "Vtedy som bol ešte mladý, bola to pre mňa veľká eufória. Bolo tam však super. Dúfam, že teraz to bude o niečom inom a s ešte lepším výsledkom," dodal bek klubu Buffalo Sabres.


To, že sa Meszároš skutočne teší na svetový šampionát a pôsobenie v národnom mužstve, naznačuje aj skutočnosť, že pozorne sledoval tvorbu a výkony mužstva. "Pozrel som si aj zápasy proti Bielorusom, chalani hrali super. Všetci bojovali a trénerom teraz nezávidím, výber budú mať ťažký. Utorkového príchodu do kabíny som sa nevedel dočkať, v podstate poznám všetkých chlapcov. Už nech sa to konečne začne," pokračoval účastník troch olympijských turnajov - v Turíne 2006, Vancouveri 2010 aj Soči 2014.


Pred svetovým šampionátom čakajú na slovenský tím už len prípravné súboje v Rige, samotné MS sa začnú o deväť dní. "Ak to bude možné, rad by som absolvoval obe stretnutia, aby som si zvykol na širšiu plochu. Pre mňa ako obrancu to bude trochu výzva, no tie zápasy by mi mali pomôcť. Nervozita ešte nestúpa, možno po príchode do Ostravy. Teraz som tu a pred sebou máme dva prípravné súboje," myslí si Andrej Meszároš.


Po skončení klubovej sezóny v Buffale si už slovenský obranca stihol trochu oddýchnuť doma na Slovensku. "Boli to príjemné chvíle. Trochu som zrelaxoval a robil som fyzioterapiu. Párkrát som bol v Trenčíne na ľade, takže som oddýchnutý. So snúbenicou sme boli v Nízkych Tatrách, kde mám chatu. Odpočinuli sme si a teraz som tu. S aklimatizáciou som mal menší problém. Neviem či je to tým, že starnem, ale už okolo ôsmej som unavený, čo sa mi doteraz nestávalo. No už sa do toho dostávam," prezradil Meszároš.


Na klubovej úrovni nemá za sebou vydarený ročník. "Sezóna bola, aká bola. Dostal som sa z tímu na prvom mieste do mužstva na poslednom, nebolo to bohviečo. V základnej časti nám nevyšiel začiatok, ani mne sa nehralo dobre. Posledné dva či tri mesiace to už bolo o dosť lepšie, to sme však už vedeli, že nepostúpime do play-off. Možno z nás opadol tlak, hrali sme dobre. Škoda, že sme nezachytili začiatok sezóny, ale taký je hokej. V klube som sa cítil dobre, bola tam vynikajúca partia, super chalani. Organizácia je na top úrovni, všetko bolo fajn, len škoda tých výsledkov," informoval rodák z Považskej Bystrice po premiérovej sezóne v Buffale.


V meste na severovýchode USA zažíval Meszároš najmä v závere ročníka nie príliš príjemné chvíle. Priaznivci "šablí" totiž nepodporovali svoje mužstvo, tešili sa z jeho neúspechov a často povzbudzovali súpera. "Keď sa nám darilo, tak nepískali, no keď sme dostali gól, tak to bolo cítiť, najmä posledný mesiac. Nikdy som nič také zažil. V minulosti v iných mužstvách, aj keď sa nám nedarilo, tak vždy nás diváci povzbudzovali, no teraz to bolo iné. Aj chalani, ktorí dlhé roky hrali v Buffale, vraveli, že to ešte nezažili. Na druhej strane to chápem, veď si zaplatili lístky a chceli, aby sme hrali dobre. My sme sa snažili zo všetkých síl, bojovali sme. To im môžeme dať. Niekedy výsledky neprídu, ale v posledných dvoch mesiacoch, aj s mladšími chalanmi z farmy, sme hrali dobre," ozrejmil situáciu z Buffala.


Andrej Meszároš a jeho klub boli z hry o Stanleyho pohár už dlhšie mimo, no trofej zo zámorskej NHL by obranca doprial inému Slovákovi. "Je úplne jedno, kto to bude. Dúfam, že ho niekto z nich prinesie domov," poznamenal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies