Mesto Piešťany sa pridalo k iniciatíve Bezpečné zastávky

NETKY.SK • 26 Jún 2023, 09:00 • 2 min
Mesto Piešťany sa pridalo k iniciatíve Bezpečné zastávky

PIEŠŤANY - Mesto Piešťany sa v sobotu (24. 6.) pridalo k iniciatíve Bezpečné zastávky. Dobrovoľníci spolu so zástupcami Slovenskej ornitologickej spoločnosti SOS/BirdLife Slovensko zdôraznili na autobusových zastávkach sklené plochy, ktoré sú nebezpečím pre vtáky. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.

slovakia

left justify in out

V rámci brigády absolvovali dobrovoľníci aj prednášku o nebezpečenstve sklenenej architektúry v mestách a dozvedeli sa, ako jednoduchým opatrením možno zachrániť mnoho vtáčích životov. "Priehľadné a zrkadliace sa sklá sú druhou najčastejšou príčinou úhynu vtákov v mestskom prostredí. Tejto ekologickej katastrofe sa dá zabrániť celkom jednoducho, polepom sklenených plôch antikolíznymi nálepkami," uviedli zástupcovia SOS/BirdLife Slovensko.

 

Ako doplnili, snažili sa s dobrovoľníkmi polepiť väčšinu sklenených prístreškov autobusových zastávok. "Piešťany sa tak pridali k iniciatíve a nasledovali mestá ako sú Trnava a Trenčín," informovali zástupcovia SOS/BirdLife Slovensko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies