Mesto Mexiko zakázalo zvieratá v cirkusoch

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 06:59 • 2 min
Mesto Mexiko zakázalo zvieratá v cirkusoch

MEXIKO - Hlavné mesto Mexika sa stalo najnovšou lokalitou v štáte, kde zakázali využívať zvieratá v cirkusoch. Mestská rada drvivou väčšinou hlasov schválila zákaz, ktorého súčasťou sú pokuty od 45.000 do 60.000 dolárov. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zákon, ktorý schválili v metropole Mexiko v pondelok, sa netýka vodných šou s delfínmi, ani býčích zápasov a nie je zakázané ani využívať zvieratá v tradičných mexických rodeách známych pod názvom "charreadas".
      

Cirkusy dostali rok času, aby zmenili svoje predstavenia a prispôsobili sa zákonu.
      

Niekoľko štátov a miest v celom Mexiku už v minulosti schválilo takéto zákazy. Programy cirkusov tam pozostávajú v čísel akrobatov, klaunov a ďalších zaujímavostí.
      

Cirkusy sa bránia argumentom, že so svojimi zvieratami zaobchádzajú humánne, a tvrdia, že niektoré zvieratá dokonca teší vystupovanie pred verejnosťou. Aktivisti za práva zvierat však tvrdia, že zvieratá sú často držané v stiesnených, obmedzených priestoroch so zlými podmienkami a k vystupovaniu ich donucujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies