Mesto Galanta nebude musieť vrátiť eurofondy, ak akvapark Galandia opraví

NETKY.SK • 22 Január 2016, 16:47 • 2 min
Mesto Galanta nebude musieť vrátiť eurofondy, ak akvapark Galandia opraví

GALANTA – Galanta nebude musieť vrátiť eurofondy čerpané na zatvorený akvapark Galandia, ak dá objekt do poriadku v termíne, ktorý si samospráva stanoví.

slovakia

left justify in out

Po komunikácii s ministerstvom pôdohospodárstva to na dnešnej tlačovej besede povedala Marcela Mazsárová z Mestského úradu v Galante. Radnica dostala na výstavbu Galandie zhruba štyri milióny eur z európskych fondov, za čo sa zaviazala akvapark prevádzkovať najmenej pätnásť rokov. Pre vážne statické problémy je akvapark od 11. decembra minulého roku zatvorený, pričom v prevádzke bol len približne osem rokov.


Mestské zastupiteľstvo v Galante nemá zatiaľ žiadne podklady o finančnej náročnosti rekonštrukcie Galandie, preto ani nemôže prijať žiadne rozhodnutie o jej financovaní. Skonštatoval to dnes poslanec László Biró. Poslanci sa však zhodujú v tom, že akvapark v meste chcú obnoviť. Bližšie informácie o možnostiach sanácie objektu ako aj o financovaní by mali dostať na rokovanie, ktoré má primátor Peter Paška zvolať v prvej polovici februára.


Galandia bola v prevádzke od leta roku 2007. Celkové náklady na výstavbu kúpaliska s celoročnou prevádzkou a kapacitou 2 400 návštevníkov za deň dosiahli približne osem miliónov eur, zhruba polovicu galantská radnica získala z európskych fondov. Do Galanty sa prichádzalo kúpať ročne viac ako 100 tisíc návštevníkov, z toho asi päť percent obyvateľov mesta. Pre vážne problémy so statikou nariadil primátor Galanty Peter Paška 11. decembra minulého roku kúpalisko zatvoriť.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies