Mesto Christchurch na Novom Zélande pocítilo ďalšie zemetrasenie

NETKY.SK • 6 Január 2015, 09:37 • 2 min
Mesto Christchurch na Novom Zélande pocítilo ďalšie zemetrasenie

CHRISTCHURCH - Silné zemetrasenie s magnitúdou 5,6 prebudilo dnes mnohých obyvateľov novozélandského mesta Christchurch, zatiaľ sa však neobjavili správy o vážnych škodách alebo zraneniach. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K zemetraseniu došlo ráno miestneho času a epicentrum sa nachádzalo 101 kilometrov severozápadne od mesta Christchurch, ležiaceho na východnom pobreží Južného ostrova, a v hĺbke desať kilometrov, uviedla americká geologická služba USGS.
      

Novozélandská monitorovacia služba GeoNet dostala z oblasti Christchurchu 2600 správ od ľudí, ktorí otrasy zeme pocítili. Následne hlásila sériu menších zemetrasení. Po žiadnom nevydali v regióne varovania pred cunami.
      

Christchurch stále obnovujú po zemetrasení z roku 2011, ktoré zničilo veľkú časť centra mesta a vyžiadalo si 185 obetí na životoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies