Mestá a obce by sa mali stať klientmi Štátnej pokladnice, navrhuje AZZZ

NETKY.SK • 30 Máj 2012, 07:03 • 2 min
Mestá a obce by sa mali stať klientmi Štátnej pokladnice, navrhuje AZZZ

Mestá a obce by sa mali stať klientmi Štátnej pokladnice, navrhuje AZZZ - Slovensko Zamestnávatelia prišli na dnešné rokovanie Rady solidarity a rozvoja s vlastnými návrhmi na konsolidáciu verejných financií v najbližších mesiacoch. Nie všetky však našli

slovakia

left justify in out

img

Zamestnávatelia prišli na dnešné rokovanie Rady solidarity a rozvoja s vlastnými návrhmi na konsolidáciu verejných financií v najbližších mesiacoch. Nie všetky však našli podporu u premiéra Roberta Fica (Smer-SD), odmietol napríklad zvýšenie dane z pridanej hodnoty zo súčasných 20 % na 21 %.
      Ďalším ich návrhom je presunutie účtov miest, obcí a vyšších územných celkov (VÚC) z komerčných bánk do Štátnej pokladnice. "Vítame ich iniciatívu. Chceme, aby sa Štátna pokladnica stala atraktívnejšia pre viacerých klientov," zhodnotil Fico. Dodal, že aktuálne by sa malo diskutovať, či by v nej nemali byť automaticky aj štátne podniky a zamestnanci.
      Šéf Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) Rastislav Machunka informoval, že ich tretím návrhom bolo prehodnotiť počet krajov. "Žiadali sme analýzu súčasného územnosprávneho členenia samosprávy druhého stupňa. Treba ju zásadným spôsobom na základe ekonomických čísiel prehodnotiť, či súčasné usporiadanie nie je príliš drahé," dodal s tým, že kraje by mohli byť tri plus hlavné mesto.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies