Messi zariadil triumf Barcelony nad Celtou

NETKY.SK • 23 December 2018, 08:34 • 2 min
Messi zariadil triumf Barcelony nad Celtou

BARCELONA - Futbalisti Barcelony prezimujú na čele španielskej La Ligy s trojbodovým náskokom. Víťazstvo 2:0 nad Celtou Vigo zariadil Lionel Messi, ktorý bol pri zrode prvej gólovej akcie a v závere prvého polčasu prekonal brankára Rubena Blanca strelou spoza šestnástky. V drese Celty odohral celý zápas slovenský obranca Róbert Mazáň. Do druhého polčasu nastúpil aj uzdravený stredopoliar Stanislav Lobotka, ktorý pre zranenie členka nútene pauzoval od začiatku novembra.

slovakia

left justify in out

Trénera galícijského tímu Miguela Cardosa mrzel nevydarený začiatok zápasu.

 

"V úvodných dvadsiatich minútach nás Barcelona prevýšila. Strelila rýchly gól a mohla pridať aj ďalší. Nedržali sme sa nášho herného plánu. Zbytočne sme strácali lopty, viazla nám kombinácia v strede poľa. V druhom polčase po striedaniach a príchode Stanislava Lobotku s Franom Beltranom sa obraz hry zmenil. Dominovali sme v držaní lopty, vďaka dobrému pressingu sme dokázali dostať domácich pod tlak a hrať s nimi vyrovnanú partiu," uviedol pre španielsky denník Marca portugalský kouč, ktorý na začiatku druhého dejstva musel stiahnuť z ihriska Iaga Aspasa.

 

Najlepší strelec Celty utrpel zranenie pravého stehenného svalu a svojmu tímu bude chýbať štyri týždne.

 

Kormidelník Barcelony Ernesto Valverde bol po zápase viac spokojný s výsledkom, ako s predvedenou hrou. "Nebol to z našej strany najlepší výkon, dôležité však je, že sme zvíťazili a udržali si trojbodový náskok pred Atleticom Madrid, V úvode zápasu sme dobre dokázali prenikať za súperovu obranu a využívať voľné priestory. leo Messi s Jordim Albom pri prvom góle potvrdili, že si skvele rozumejú. Dúfam, že ich spolupráca bude takto fungovať aj v ďalších zápasoch. Sezóna je ešte dlhá. Súťaž je vyrovnaná, o ničom nie je rozhodnuté," zdôraznil kouč Kataláncov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies