Messi sa zaplietol do panamských papierov, vraj nevinne

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 09:45 • 2 min
Messi sa zaplietol do panamských papierov, vraj nevinne

MADRID - Úradujúci najlepší futbalista planéty Lionel Messi môže mať ďalšie problémy so zákonom, španielsky daňový úrad vyšetruje obvinenia, že Argentínčan v službách FC Barcelona sa chcel vyhnúť svojim povinnostiam založením účtov v Paname.

slovakia

left justify in out

Meno futbalovej hviezdy sa ocitlo na dlhom zozname osôb na tzv. panamských papieroch, čo je súbor dokumentov uniknutých z panamskej právnickej firmy Mossack Fonseca. Tá sprostredkovala zakladanie účtov a spoločností v daňovom raji. Vo viacerých prípadoch išlo aj o legalizáciu nezákonne nadobudnutých príjmov. Podľa španielskeho denníka El Confidencial Messiho panamská firma vznikla len deň po tom, ako španielsky daňový úrad vzniesol proti futbalistovi obvinenia z nezrovnalostí v rokoch 2007 - 2009. Súdne pojednávane v tejto kauze sa začne v máji, horná sadzba pri dokázaní viny sú dva roky odňatia slobody. Periodikum zverejnilo aj dokumenty, na ktorých sú podpisy Lionela Messiho a jeho otca Jorgeho. Ten spojenie s kauzou panamských papierov odmietol a pohrozil žalobou na médiá. Firmu vraj síce založili, ale nevykazovala žiadnu činnosť.


"Lionel Messi nevykonal nič z toho, čo mu pripisujú tieto príbehy. Obvinenia o daňovom podvode či nebodaj praní špinavých peňazí sú vykonštruované a falošné. Spoločnosť v Paname nikdy nedisponovala žiadnym kapitálom či aktívnymi účtami. Pochádza zo starej firemnej štruktúry vytvorenej bývalými poradcami Messiho rodiny," uvádza sa vo vyhlásení.


Katalánsky klub svojho lídra a jeho rodinu naďalej podporuje. "FC Barcelona poskytne všetky dostupné prostriedky, právne, finančné či administratívne, aby pomohla očistiť meno Lionela Messiho," zareagoval úradujúci španielsky aj európsky šampión.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies