Messi nebude komentovať chýry o túžbe odísť z Barcelony

NETKY.SK • 15 November 2016, 09:26 • 2 min
Messi nebude komentovať chýry o túžbe odísť z Barcelony

BARCELONA - Argentínsky ofenzívny tromf Lionel Messi sa nebude vyjadrovať k mediálnym chýrom, že túži po odchode zo španielskeho futbalového klubu FC Barcelona. Hráčovi zástupcovia to oznámili v pondelok po tom, ako denník Marca vyrukoval s tvrdením, že Juhoameričan nehodlá predĺžiť platnosť svojho kontraktu na Camp Nou v katalánskej metropole. Zmluvu má do roku 2018. Záležitosť nekomentoval ani Messiho zamestnávateľ.

slovakia

left justify in out

Marca uviedla, že Argentínčan oznámil funkcionárom svoje rozhodnutie už v júli po tom, ako Messiho a jeho otca Jorgeho Horacia odsúdili v Barcelone na 21 mesiacov podmienečne za daňové podvody. Súd ich uznal za vinných v troch bodoch obžaloby. Medzi rokmi 2007 až 2009 podľa verdiktu ukrátili štát na daniach o 4,1 milióna eur. Väzeniu sa vyhli len vďaka tomu, že v španielskom trestnom poriadku je sadzba nižšia ako dva roky pri prvom porušení zákona automaticky podmienečná. Lionelovi Messimu súd nariadil zaplatiť pokutu 2 milióny eur, Jorgemu Horaciovi o pol milióna eur menej. Obaja odmietli uznať vinu a predznamenali odvolanie.

Niektoré médiá z Barcelony spochybnili objektivitu novín so sídlom v Madride, referuje The Associated Press. Údajne je článok len účelovo vyfabrikovanou odvetou za Messiho neprítomnosť na nedávnom slávnostnom odovzdávaní cien práve pod egidou denníka Marca. Napadnuté noviny už popreli oprávnenosť takýchto obvinení.

Dvadsaťdeväťročný Messi je v štruktúrach FC Barcelona od mladíckeho veku a nikdy verejne nevyjadril nespokojnosť s týmto pôsobením. Päťnásobný najlepší hráč planéty získal s klubom štyri celkové prvenstvá v kontinentálnej pohárovej Lige majstrov a osem titulov v najvyššej španielskej dlhodobej súťaži La Liga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies