Merkelová obhajovala plány na skorší odchod do dôchodku pre občanov

NETKY.SK • 10 Máj 2014, 16:43 • 2 min
Merkelová obhajovala plány na skorší odchod do dôchodku pre občanov

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová bránila plány svojej krajiny, ktorá chce umožniť niektorým Nemcom odísť do dôchodku už vo veku 63 rokov. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Šéfka nemeckej vlády trvá na tom, že v zámere jej nezabránia ani argumenty obhajujúce bolestivé reformy v iných krajinách.
      

Nemecko postupne zvyšuje vek odchodu do dôchodku zo 65 na 67 rokov. Na naliehanie nových partnerov v stredo-ľavej vládnej koalícií chce vláda umožniť niektorým ľuďom - ktorí do dôchodkového systému platili 45 rokov - odísť do dôchodku v 63 rokoch bez toho, aby sa to prejavilo na výške vyplácanej penzie.
      

Niektoré členovia konzervatívneho bloku Angely Merkelovej sa obávajú, že Nemecko vyšle zlý signál ostatným európskym krajinám.
      

Merkelová dnes povedala vo svojom pravidelnom videopríhovore, že Nemecko chce stále zvýšiť dôchodkový vek pre väčšinu obyvateľov. Aj vek skoršieho odchodu do dôchodku sa má zvýšiť na 65 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies