Medzinárodní experti budú pokračovať vo vyšetrovaní chemického útoku v Sýrii

NETKY.SK • 14 Apríl 2018, 13:40 • 2 min
Medzinárodní experti budú pokračovať vo vyšetrovaní chemického útoku v Sýrii

ISTANBUL - Tím expertov z Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW) sa bude aj naďalej rozmiestňovať na území Sýrie, aby zistil fakty týkajúce sa obvinení z použitia chemických zbraní v meste Dúmá.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v sobotu agentúra DPA.

Vo vyhlásení organizácie, ktorej experti prišli do Sýrie tento týždeň, sa píše, že bezpečnosť tímu v súčasnosti posudzuje Organizácia Spojených národov.

 

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii v sobotu informovalo, že sýrske a spojenecké ruské sily úplne ovládli mesto Dúmá, ktoré bolo pod kontrolou povstalcov.

 

K ovládnutiu Dúmy došlo k tomu po tom, ako posledný konvoj povstalcov a ich rodín opustil mesto v rámci Ruskom sprostredkovanej dohody o evakuácii.

 

Podľa agentúry DPA ovládnutím Dúmy sýrska vláda znovu plne dobyla východnú Ghútu, bývalú baštu opozície na predmestí Damasku.

 

Dúmá bola minulý týždeň miestom údajného chemického útoku, ktorý podnietil USA, Britániu a Francúzsko k uskutočneniu sobotných leteckých a raketových útokov v Sýrii.

K týmto útokom došlo niekoľko hodín pred tým, ako mali na miesto údajného chemického útoku doraziť inšpektori z OPCW.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies