Medzi českou speváckou ikonou Danielom Hůlkom a prezidentom Zemanom to vrie, adresovali si tvrdé slová

NETKY.SK • 13 Október 2020, 14:3 • 2 min
Medzi českou speváckou ikonou Danielom Hůlkom a prezidentom Zemanom to vrie, adresovali si tvrdé slová

PRAHA - Český spevák Daniel Hůlka, ktorý v roku 2016 dostal od prezidenta Miloša Zemana medailu Za zásluhy, sa rozhodol toto ocenenie vrátiť. Zeman ho ako človek i prezident sklamal, pretože sa podľa neho obrátil proti národu.

slovakia

left justify in out

Spevácka ikona Daniel Hůlka bol pritom patril k prezidentovým podporovateľom o oboch prezidentských voľbách. Informoval o tom portál Novinky.cz s odvolaním sa na Hůlkov otvorený list.

 

img

 

Zeman speváka počastoval kritikou

Hůlku rozladil postoj a reakcia českej hlavy štátu. Zeman totiž v rozhovore pre denník MF Dnes spevákovi odporučil, aby si za svoju účasť na protirúškovej demonštrácii "dal na hlavu studenú a mokrú handru a stiahol sa na nejaký čas do súkromia".

 

"Naozajstný priateľ však nikdy verejne svojho kamaráta nezosmiešni a neodkazuje mu prostredníctvom médií, že si má dať mokrú handru na hlavu, len preto, že má odlišný názor. V demokracii má každý názor rovnakú hodnotu," píše spevák v otvorenom liste.

 

img

 

Hůlka vráti medailu Za zásluhy

Zemanovi odkázal, že ho sklamal ako človek, ale predovšetkým ako prezident. V čase, keď sa mnohí ľudia boja o budúcnosť či už seba, alebo svojich potomkov, sa k nim podľa Hůlku prezident otočil chrbtom.

 

"Prečo si sa obrátil proti svojmu národu, proti obyčajným normálnym pracujúcim ľuďom? Prečo sa k nám správaš sprosto, agresívne, nenávistne, egoisticky, egocentricky, narcistický a úplne bohorovne?" pýta sa spevák, ktorý ocenil, že mu prezident ukázal "svoju pravú tvár".

 

img

 

Hůlka je rozhodnutý prísť 28. októbra na Pražský hrad a vrátiť medailu Za zásluhy. "A k tomu Ti odkazujem to isté, čo si cez médiá odkázal Ty mne: Miloš, daj si prosím na hlavu studenú mokrú handru a stiahni sa do súkromia. Bude to lepšie pre Teba a pre nás všetkých," uzatvoril Hůlka

 

História sa opakuje

V minulosti už vrátil vyznamenanie napríklad režisér Jan Němec. Ďalšie osobnosti alebo ich príbuzní odmietli od prezidenta ocenenie prijať. Ide napríklad o speváka Vladimíra Mišíka.

 

Ocenenie pre zosnulú speváčku Věru Špinarovú odmietol prevziať jej syn. Rovnako sa zachovala aj manželka zosnulého šéfa Senátu Jaroslava Kuberu. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona