Do osláv Medzinárodného dňa florbalu sa zapojili stovky základných škôl

NETKY.SK • 12 Apríl 2023, 16:25 • 2 min
Do osláv Medzinárodného dňa florbalu sa zapojili stovky základných škôl

BRATISLAVA - Stovky základných škôl na Slovensku sa v stredu zapojili do osláv Medzinárodného dňa florbalu.

slovakia

left justify in out

Stovky základných škôl na Slovensku sa v stredu zapojili do osláv Medzinárodného dňa florbalu. Pohybové aktivity na školách podnietila celonárodná motivačná akcia s názvom Všetci s florbalkami do školy! pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

 

V rámci dlhodobej agendy Super Florbal Deti zastrešenej Slovenským zväzom florbalu (SZFB) sa konali súťaže zručnosti či turnaje medzi triedami. Voľnejšou formou sa odohrávali aj ďalšie florbalové aktivity v telocvičniach, halách, na školských dvoroch a provizórnych ihriskách vo verejnom priestore. "Potešilo ma, čo som vnímal. Takéto aktivity pre deti majú obrovský zmysel a spopularizovanie florbalu na školách je veľká vec. Základňa sa vďaka tejto i podobným akciám určite bude ďalej rozširovať," uviedol v tlačovej správe SZFB štátny tajomník MŠVVaŠ SR pre šport Richard Nemec, ktorý zavítal na ZŠ Černyševského v bratislavskej Petržalke.

 

"Veľmi ma teší, že sme prezentovali florbal v škole so zázemím dýchajúcim týmto športom v krúžkovej podobe. Detská radosť z florbalu tvorí základ pre neskorší prechod na klubovú úroveň, až napokon takto vštepené nadšenie a zanietenosť vedú k reprezentácii na vrchole celej pyramídy," konštatoval prezident SZFB Martin Kopejtko. Florbal sa stáva na Slovensku čoraz populárnejším kolektívnym športom. "Vôbec nie som prekvapený tým, ako florbal napreduje. Naopak, už kedysi na fakulte telesnej výchovy a športu som dekana upozorňoval, že tento šport pôjde stále vyššie a vyššie svojou základňou, prácou zväzu i klubov, kvalitou líg aj našich reprezentácií. Vôbec som o tom nepochyboval a aj dnešok len potvrdil správnosť tejto prognózy," dodal Nemec. Termín 12. apríl zaviedla v roku 2016 ako stály dátum osláv Medzinárodná florbalová federácia (IFF) pri príležitostí 30. výročia svojho vzniku vo švédskom Jönköpingu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies