Do španielskej nominácie pribudol Juanmi Jiménez

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 14:22 • 2 min
Do španielskej nominácie pribudol Juanmi Jiménez

MADRID 23. marca (SITA) - Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque dodatočne povolal na stretnutie s Ukrajincami (27. marca v Seville) v "slovenskej" C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska a na prípravný zápas s Holanďanmi (31. marca v Amsterdame) útočníka Málagy Juanmiho Jiméneza. Informoval o tom portál sefutbol.com.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný mladík sa môže dočkať premiérového štartu za národné mužstvo. Možnými debutantmi sú aj krídelník Víctor Machín Pérez Vitolo z FC Sevilla a brankár FC Villarreal Sergio Asenjo. 

 

"La Furia Roja" dosiaľ naposledy hrala na Štadióne Ramóna Sáncheza-Pizjuána v Seville vlani v marci a v prípravnom zápase prekonala Bolíviu 2:0. Úradujúci kontinentálni šampióni Španieli aj Ukrajinci zhodne majú v kvalifikácii 9 bodov, lídri tabuľky Slováci 12 bodov, v rovnakom termíne budú v Žiline hostiť Luxemburčanov. 

 

Duel s Holanďanmi bude pripomienkou finále MS v JAR 2010, v ktorom Španieli zvíťazili v Johannesburgu 1:0 po predĺžení, a taktiež na zápas základnej B-skupiny z minuloročného svetového šampionátu v Brazílii, kde "Oranjes" zdolali svojho súpera vysoko 5:1. Aktuálne stretnutie v Amsterdam Arene zároveň bude súčasťou osláv 125. výročia vzniku holandského zväzu KNVB. 

 

Aktualizovaná nominácia futbalistov Španielska na stretnutie s Ukrajincami (27. marca v Seville) v "slovenskej" C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska a na prípravný zápas s Holanďanmi (31. marca v Amsterdame): 

Brankári: Iker Casillas (Real Madrid), David de Gea (Manchester United / Angl.), Sergio Asenjo (FC Villarreal) 
Obrancovia: Juanfran Torres (Atlético Madrid), Dani Carvajal (Real Madrid), Gerard Piqué (FC Barcelona), Marc Bartra (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Raúl Albiol (SSC Neapol / Tal.), Jordi Alba (FC Barcelona), Juan Bernat (Bayern Mníchov / Nem.) 
Stredopoliari: Mario Suárez (Atlético Madrid), Sergio Busquets (FC Barcelona), Mikel San José (Athletic Bilbao), David Silva (Manchester City / Angl.), Santiago Cazorla (Arsenal Londýn / Angl.), Andrés Iniesta (FC Barcelona), Jorge Resurrección Koke (Atlético Madrid), Víctor Machín Pérez Vitolo (FC Sevilla), Francisco Alarcón Isco (Real Madrid) 
Útočníci: Pedro Rodríguez (FC Barcelona), Cesc Fábregas (FC Chelsea / Angl.), Diego Costa (FC Chelsea / Angl.), Álvaro Morata (Juventus Turín / Tal.), Juanmi Jiménez (Málaga) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies