McLaren sa ospravedlnil Red Bullu za softvérovú poruchu

NETKY.SK • 20 Marec 2013, 14:13 • 2 min
McLaren sa ospravedlnil Red Bullu za softvérovú poruchu

KUALA LUMPUR - Spoločnosť McLaren Electronic Systems (MES) sa ospravedlnila tímu F1 Red Bull za softvérovú chybu týkajúcu sa unifikovanej elektronickej kontrolnej jednotky (ECU), ktorá prispela k slabému štartu Marka Webbera na Veľkej cene Austrálie.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia McLarenu pred sezónou predstavili špecifikáciu ECU ako súčasť prechodu na nové pravidlá o turbomotoroch, ktoré sa dostanú ku slovu v roku 2014. V stredajšom oficiálnom stanovisku uviedli, že "elektronické jednotky fungovali v Melbourne bezchybne," ale softvérová porucha na jednotke rezultovala v komplikácie Webbera počas zahrievacieho kola. Austrálčan prišiel o všetky telemetrické dáta a musel reštartovať celý dátový systém. "Markovi to narušilo jeho prípravu na štart pretekov, za čo sa mu celý tím ospravedlňuje," uviedol McLaren vo vyhlásení, ktoré citovala agentúra Reuters.

Webber na domácej Veľkej cene štartoval z druhého miesta, no hneď po štarte sa prepadol na siedmu pozíciu. Nakoniec obsadil šiestu priečku. Z víťazstva na úvodnom podujatí sezóny na okruhu v Melbourne sa tešil fínsky pilot Kimi Räikkönen na Lotuse.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies