Mayweather - Pacquiao zárukou astronomických čiastok

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 17:45 • 2 min
Mayweather - Pacquiao zárukou astronomických čiastok

LAS VEGAS - Netrpezlivo očakávaný boxerský súboj Floyda Mayweathera s Mannym Pacquiaom, ktorý sa uskutoční 2. mája v "mekke hazardu", bude trvať maximálne 36 minút, no napriek tomu s najväčšou pravdepodobnosťou vygeneruje viac než 400 miliónov amerických dolárov.

slovakia

left justify in out

Priamo do komplexu MGM Grand v Las Vegas sa predá len niečo vyše 15-tisíc vstupeniek, ale ich celková hodnota dosiahne 74 miliónov USD. Znamená to, že priemerná cena lístka na "novodobý zápas storočia" bude takmer 5-tisíc USD. Dôvodom je pochopiteľný vysoký dopyt, verejný predajca bude mať pritom k dispozícii iba necelú tisícku vstupeniek v cenovom rozpätí 1500 - 10 000 amerických dolárov.

 

Najvyššia čiastka bude pochádzať z predaja domácich televíznych práv pay-per-view - 300 000 000 USD v prípade, že sa v Spojených štátoch amerických naplní odhad troch miliónov odberateľov po 100 USD. Ďalších 35 miliónov zabezpečia zahraničné vysielacie práva, z toho už desať zaplatili na Filipínach, odkiaľ pochádza Manny Pacquiao. Mexické stanice Televisa a Azteca si prenos poistili spoločnou sumou 2,4 milióna, zatiaľ čo pivovar Tecate pridá do mešca sponzorských 5,6 milióna USD. 

 

Suma sumárum, astronomických 417 000 000 amerických dolárov. To je očakávaný výnos z duelu 38-ročného Američana "Moneyho" a o dva roky mladšieho filipínskeho pästiara "Pac-Mana". Ani jeden z boxerov rozhodne netrpí finančnou núdzou, ale obaja si 2. mája citeľne prilepšia. Mayweather si pripíše 60 percent výslednej čiastky (približne 250 mil.), Pacquiaovi zostane "len" 40 % (cca 167 mil.). To všetko - nadnesene povedané - za 36-minútové predstavenie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies