Mayová rokovala vo Varšave, ubezpečila o záujme prehĺbiť spoluprácu

NETKY.SK • 29 Júl 2016, 08:59 • 2 min
Mayová rokovala vo Varšave, ubezpečila o záujme prehĺbiť spoluprácu

VARŠAVA - Poľsko a Veľká Británia chcú napriek rozhodnutiu občanov ostrovnej monarchie o odchode z Európskej únie prehĺbiť spoluprácu.

slovakia

left justify in out

Ako dnes pri nástupnej návšteve Poľska vyhlásila vo Varšave britská premiérka Theresa Mayová, ktorá predtým rokovala v Bratislave s predsedom vlády SR Robertom Ficom, brexit by nemal zoslabiť, ale posilniť britsko-poľské vzťahy.

 

Za strategického partnera označila Veľkú Britániu pri tejto príležitosti poľská premiérka Beata Szydlová a dodala, že tomu tak bude aj v budúcnosti.

 

Mayová pripomenula, že Poľsko bolo vlani druhým najväčším obchodným partnerom Veľkej Británie, a spoločne s predsedníčkou poľskej vlády zdôraznila význam úzkych hospodárskych kontaktov.

 

Hostka z Londýna súčasne vo Varšave ubezpečila, že viac ako 850.000 Poliakov žijúcich na Britských ostrovoch je naďalej vítaných. "Vážime si ich príspevok k rozvoju našej krajiny a odsudzujeme útoky voči poľskej komunite po plebiscite," cituje tlačová agentúra DPA slová britskej premiérky.

 

Podobne ako v Bratislave aj v poľskej metropole Theresa Mayová na margo práv občanov iných krajín Európskej únie na území Veľkej Británie zdôraznila princíp vzájomnosti. Prisťahovalci budú môcť zostať, ak sa zachovajú práva Britov žijúcich v iných členských štátoch únie, vyplynulo z jej slov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies