Mayová pred podpisom listu o brexite hovorila s Merkelovou, Tuskom a Junckerom

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 13:06 • 2 min
Mayová pred podpisom listu o brexite hovorila s Merkelovou, Tuskom a Junckerom

BRUSEL - Britská premiérka Theresa Mayová sa v utorok večer krátko pred podpísaním listu, ktorým dnes Spojené kráľovstvo oficiálne požiada o odchod z Európskej únie, telefonicky skontaktovala s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, s predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom a s predsedom Európskej komisie Jeanom-Claudom Junckerom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informáciu, ktorú prebrali viaceré európske médiá, potvrdil hovorca úradu premiérky z Downing Street.

 

V separátnych telefonických rozhovoroch britská premiérka svojich partnerov ubezpečila, že silná Európska únia je v záujme všetkých a že Británia zostane blízkym a oddaným spojencom Európanov.

 

Hovorca úradu britskej premiérky dodal, že Mayová sa s európskymi politikmi zhodla na potrebe začiatku "rozvodových" rokovaní v pozitívnom a konštruktívnom duchu a na tom, že treba zaistiť hladký a riadený proces odchodu Spojeného kráľovstva z EÚ.

 

Po skončení telefonických rozhovorov s Merkelovou, Tuskom a Junckerom britská premiérka podpísala oficiálny list, ktorým Británia uplatní článok 50 Lisabonskej zmluvy. List dnes o 13.20 h SELČ odovzdá predsedovi Európskej rady Donaldovi Tuskovi veľvyslanec Británie pri EÚ Tim Barrow.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies