Mayová odmietla vystúpiť v pléne Európskeho parlamentu, chce rokovať za zatvorenými dverami

NETKY.SK • 7 September 2017, 19:56 • 2 min
Mayová odmietla vystúpiť v pléne Európskeho parlamentu, chce rokovať za zatvorenými dverami

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová odmietla ponuku predsedu Európskeho parlamentu (EP) Antonia Tajaniho, aby vystúpila v pléne EP a vysvetlila poslancom pozíciu Veľkej Británie vo veci brexitu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na zdroje z Európskeho parlamentu o tom vo štvrtok informoval britský denník The Guardian. Mayová údajne oznámila Tajanimu, že chce rokovať len za zatvorenými dverami s ním a s predsedami jednotlivých politických frakcií v EP.

Podľa jedného z nemenovaných poslancov EP, na ktorých sa The Guardian odvoláva, Mayovej rozhodnutie sklamalo viacerých kľúčových poslancov a skomplikovalo tak pozíciu Londýna, ktorý potrebuje pre hladké vyjednanie brexitu aj súhlas europoslancov. "Je to ďalší gól do vlastnej bránky," cituje denník nemenovaného poslanca.

Ku kauze sa vyjadril aj nemecký europoslanec Elmar Brok, ktorý je aj členom výboru EP pre rokovania o vystúpení Británie z EÚ. "Európsky parlament je naďalej ochotný hľadať flexibilné riešenia. Tak načo si robiť nepriateľov? Je to smiešne," povedal Brok.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies