V Maďarsku platí pre horúčavy zvláštny režim pomoci bezdomovcom

NETKY.SK • 10 Júl 2023, 18:30 • 2 min
V Maďarsku platí  pre horúčavy zvláštny režim pomoci bezdomovcom

Budapešť - V Maďarsku vydali s platnosťou od pondelka 08.00 h do stredy 21.00 h varovanie pred horúčavami. V čase platnosti tzv. červeného kódu musia všetky sociálne zariadenia prijať bezdomovcov a ľudí v núdzi.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník rezortu vnútra zodpovedný za politiku starostlivosti Attila Fülöp na tlačovej konferencii pripomenul, že na základe predpovede Maďarskej meteorologickej služby sa v najbližších dňoch očakávajú extrémne horúčavy. Úrad hlavného lekára Maďarska preto vydal výstrahu druhého stupňa pred horúčavami. "Každý sociálny ústav musí otvoriť svoje brány, ak krajský dispečing dostane informáciu o človeku, ktorý má na ulici problémy alebo si nevie pomôcť," povedal Fülöp a zdôraznil, že do tejto práce je zapojený nielen systém starostlivosti o bezdomovcov, ale celý systém sociálnej starostlivosti. Teploty v Maďarsku sa v prvých dňoch týždňa môžu vyšplhať podľa meteorológov až do výšky 36 až 37 stupňov Celzia. S odvolaním sa na server nepszava.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies