Matovič vyzýva poslanca,ktorý sa mal amorálne správať k závislej, aby sa priznal

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 13:20 • 2 min
Matovič vyzýva poslanca,ktorý sa mal amorálne správať k závislej, aby sa priznal

BRATISLAVA - Opozičný poslanec Národnej rady SR, ktorý sa našiel v obvinení z amorálneho správania k 15-ročnej drogovo závislej klientke resocializačného zariadenia Čistý deň, by sa mal priznať a vzdať sa mandátu. Vyzýva ho k tomu opozičného hnutie OĽaNO-NOVA. Líder Igor Matovič nenašiel v indíciách zverejnených spoluzakladateľkou centra Zuzanou Tománkovou Mikovou nikoho z jeho klubu.

slovakia

left justify in out

"Obvinenie, ktoré zaznelo, je natoľko závažné, že vyzývam opozičného poslanca, ktorý bol obvinený z amorálneho spávania voči klientke, aby sa priznal. Nie je prejavom statočnosti vypisovať oplzlé správy drogovo závislej, ale priznať sa a vzdať sa mandátu. Ešte dnes nech sa prizná," vyhlásil Matovič na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente.

 

Anna Verešová (OĽaNO-NOVA) vyzvala aj Tománkovú Mikovú, aby zverejnila meno poslanca, ktorého Matovič nazval úchylákom. "Ochrana detí je netajiť mená ľudí, ktorí zneužívajú deti," povedala Verešová. Matovičovci nehádajú, o koho ide, ale indície podľa nich k niekomu vedú. "Okruh sa zužuje, keď Tománková Miková hovorí o zámožnom podnikateľovi v tom čase, ktorý je dnes poslanec a ktorý sa vyjadroval ku kauze Čistého dňa. Ten okruh je malý," poznamenal.

 

Nepredpokladá, žeby indície niekto z klubu spĺňal. Navyše, z OĽaNO sa ku kauze vyjadrovali ženy Erika Jurinová a Verešová, ktoré majú problematiku na starosti. Matovič trvá na tom, že človek s takýmto správaním nemá čo byť verejným činiteľom.

 

Tománková Miková dnes povedala, že jeden zo súčasných poslancov NR SR mal prostredníctvom sociálnej siete pred niekoľkými rokmi kontaktovať maloletú klientku resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante a komunikovať s ňou lascívnym a chlípnym spôsobom.

 

"Je to opozičný politik, chodiaci morálny imperatív," priblížila Tománková Miková s tým, že vo veci prebieha trestné konanie. Politik mal kontaktovať vtedy 15-ročné dievča, dnes už dospelú ženu, po tom, čo zavesilo fotografie "nezrelej ženskosti" na sociálnu sieť. Tománková Miková poslancovi vyčíta tiež to, že dievčaťu nepomohol, keď ušlo z resocializačného centra, "bolo obmedzované na slobode a bola na ňom páchaná trestná činnosť". "Hoci mal informácie, kde sa nachádza, nekontaktoval ani nás, ani políciu, nikoho z tých, ktorí po ňom pátrali," uviedla Tománková Miková.

 

Informovala, že polícia začala prípad vyšetrovať pred štyrmi mesiacmi, ona sama o tom vie o niečo dlhšie, priamo od poškodenej. To, že prípad oznamuje až teraz, vysvetlila neustálym politicky motivovaným obviňovaním praktík Čistého dňa, obvineniami z amorálnosti i zo strany tých, ktorí sa morálne nesprávajú.

 

Resocializačné zariadenie Čistý deň v Galante čelilo podozreniam zo sexuálneho zneužívania klientok centra a zo zlyhávania v ochrane práv detí. Upozorňovala na to opozícia. Centru hrozila strata akreditácie. Hoci to akreditačná komisia odporúčala, akreditácia centru zostala. Podľa ministra práce Jána Richtera (Smer-SD) neexistujú "žiadne skutočnosti ani podmienky, ktoré by odôvodňovali zákonným spôsobom odňatie akreditácie". Odvolával sa na výsledky vnútorných šetrení aj ukončené závery prokuratúry aj polície. V týchto prípadoch nebolo vznesené trestné oznámenie. "Niektoré šetrenia však ešte prebiehajú, ak poukážu na závažné pochybenia, budeme operatívne konať," povedal Richter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies