Matovič: Paška vyhodili ľudí z balkónu a dal tam svojich

NETKY.SK • 19 September 2013, 15:20 • 2 min
Matovič: Paška vyhodili ľudí z balkónu a dal tam svojich

BRATISLAVA - Okrem rokovacej sály sa dnes politický boj preniesol aj na balkón. Poslanci Smeru ho totiž podľa opozičných poslancov obsadili svojimi ľuďmi, pretože sa báli reakcií verejnosti na hlasovanie o vyslovení nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu Pavol Paška by sa podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča mal ospravedlniť občanom, ktorých "vyhodil" z balkóna nad poslaneckou sálou a nahradil ich svojimi ľuďmi dovezenými autobusom. "Bojíte sa občanov," odkázal Matovič Paškovi.

Na balkóne bola ešte pred hlasovaním o vyslovení nedôvery premiérovi Ficovi skupina ľudí, z ktorých časť sledovala mimoriadnu schôdzu aj uplynulé dni a noci. Tesne pred hlasovaním ich však z balkóna vykázali, údajne pre účasť exkurzie. Na balkón následne prišla skupina starších občanov a údajne aj asistenti poslancov Smeru. Tí na vystúpenia premiéra Roberta Fica aj predsedu parlamentu Pašku reagovali na rozdiel od posledných dní potleskom. Na balkóne sa ukázala aj bývalá hovorkyňa Smeru Silvia Glendová, ktorá v súčasnosti pôsobí na pozícii hovorcu podpredsedu vlády pre investície Ľubomíra Vážneho. 

"Vraj je tam exkurzia detí a že tam nemôžeme ísť. My sme boli vnútri a vykázali nás," povedali ľudia, ktorým parlamentná ochranka bránila pred vstupom na balkón. "Takto sme dopadli ako občania," povedal jeden z účastníkov. 

Podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Štefanca je to hanba a dôkaz toho, že sa Smer bojí. "Celé správanie sa Smeru je prejav zbabelosti a strachu. Poslanci za Smer sa báli diskutovať a nepovedali jediný argument na obranu premiéra počas dvoch nočných rokovaní, pretože neexistuje," povedal Štefanec. "Evidentne sa začali báť ľudí. Pravda je na opačnej strane a ľudia si to uvedomujú. Je len otázkou času, kedy si viac ľudí uvedomí, že Smer ich klame," vyhlásil Štefanec. 

"Mám pocit, že predseda parlamentu má strach z prejavov verejnosti. Podľa mojich informácií poslali namiesto verejnosti svojich vlastných poslaneckých asistentov na balkón, čo je prejav zbabelosti," skonštatoval predseda poslaneckého klubu OĽaNO Jozef Viskupič. 

Vládna strana mala problém s ľuďmi na balkóne už v stredu v noci. Z balkóna a v kinosále rozpravu sledovalo v stredu v noci približne 200 návštevníkov. Ľudia na balkóne v závere schôdze na Pašku a podpredsedníčku parlamentu Janu Laššákovú (Smer-SD) kričali - "odstúpiť, odstúpiť". Mimoriadna schôdza k Ficovmu odvolávaniu trvala viac ako 20 hodín, opoziční poslanci strávili v laviciach dve noci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies