Matka predávala koláče z vlastného materského mlieka: Nechápe, čím pobúrila ľudí

NETKY.SK • 26 Júl 2017, 11:00 • 2 min
Matka predávala koláče z vlastného materského mlieka: Nechápe, čím pobúrila ľudí

Neznáma matka na školskom festivale predávala podomácky vyrobené koláče brownie, do ktorých dala vlastné materské mlieko.

slovakia

left justify in out

Pri dnešnom boome alternatívnej a zdravej výživy nás už len tak nejaká náhrada mlieka rozhodne neprekvapí. Sójové, mandľové, kokosové, bezlaktózové i kozie sa používajú bežne. Ale čo ak by sme sa rozhodli pre „vlastné zdroje“? Urobila tak istá matka a rozhorčila verejnosť.

 

Ako uviedla, jej dieťa malo v škole akciu spojenú s predajom domácich sladkostí. Rozhodla sa preto prispieť a upiecť vlastný brownie. Do receptu sa pridáva mlieko, to však doma práve nemala a nakoľko ju tlačil čas, situáciu vyriešila netradične. Do koláča pridala vlastné materské mlieko.

 

S takto pripravenými zákuskami prišla matka na predajné trhy do školy. Všetko ale nešlo tak hladko, ako by očakávala, pretože jedna zo zákazníčok zistila, že v recepte je ľudské mlieko. Nastal obrovský rozruch a spustili sa útoky voči autorke receptu. Tá však vôbec nerozumela tomu, prečo ich troška materského mlieka tak rozčúlilo.

 

So svojou skúsenosťou sa zverila na sociálnej sieti, kde hľadala vysvetlenie. Tým si však veľmi nepomohla. Hoci dôvodov, prečo sa jej riešenie nestretlo s porozumením dostala hneď niekoľko, ani jeden z nich nebol veľmi lichotivý. Odvolávali sa predovšetkým na to, že mlieko mohlo byť nejako intoxikované, prípadne infikované a že to z jej strany bolo mimoriadne nerozvážne a hlúpe.

 

Po takejto skúsenosti sa pekárke snáď otvorili oči a nabudúce radšej dodrží predpísanú receptúru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies