Matikainen: Sezóna sa pre Slovan ešte neskončila

NETKY.SK • 4 Február 2015, 11:13 • 2 min
Matikainen: Sezóna sa pre Slovan ešte neskončila

BRATISLAVA - Hokejistom Slovana Bratislava patrí šesť zápasov pred koncom základnej časti v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) posledné 14. miesto v tabuľke Západnej konferencie a na postup do play-off strácajú dvanásť bodov. Získať ich môžu maximálne osemnásť.

slovakia

left justify in out

Rovnako ako v predchádzajúcom ročníku sa pre "belasých" skončí sezóna zrejme už pred vyraďovacou fázou. Pred Slovanom je takmer neriešiteľná situácia, no tréner Petri Matikainen nevešia hlavu. "Hovoriť o konci sezóny pre Slovan bude možné najskôr až po poslednom zápase základnej časti," povedal fínsky kouč po utorkovej prehre 3:4 na ľade Atlantu Mytišči.

 

Štyridsaťosemročný kormidelník po ďalšom neúspešnom výsledku objasnil niektoré dôvody súčasnej situácie bratislavského mužstva. "Nie je pravda, že kvalita Slovana nedosahuje úroveň KHL. Najmä keď máme kompletný káder. Máme zranenia a niektorí hráči odišli, preto teraz musíme hrať s mladšími hokejistami. Niekedy musíme hrávať na tri útoky. Aj preto teraz máme problém bojovať so súpermi v KHL. Ak by sme nemali tieto problémy s kádrom, všetko by bolo v poriadku. Navyše nás počas celej sezóny dosť zaťažujú dohady, či v súťaži budeme aj v nasledujúcom ročníku. To je hrozné! To poriadne vplýva na tím. Neustále špekulácie na túto tému nás 'zabíjajú'," povedal pre R-Sport.ru tréner Petri Matikainen. 

 

Slovan v základnej časti KHL čakajú tri zápasy u súperov (CSKA Moskva, Torpedo Nižnij Novgorod a Severstaľ Čerepovec) a napokon tri súboje pred vlastnými fanúšikmi (Dinamo Riga, SKA Petrohrad a Jokerit Helsinki). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies