Matica porušuje zákon: Prenajímala byt za osem centov mesačne!

NETKY.SK • 19 Marec 2014, 10:43 • 2 min
Matica porušuje zákon: Prenajímala byt za osem centov mesačne!

BRATISLAVA - Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) podľa denníka SME skonštatoval, že Matica slovenská porušuje zákony. Kontrolóri mesiac preverovali len používanie štátnych peňazí v rokoch 2011 a 2012 a zistili okrem nedostatkov v účtovníctve aj absenciu výberových konaní a nehospodárne prenajímanie matičných priestorov.

slovakia

left justify in out

Matica pod vedením predsedu Mariána Tkáča nerobila verejné obstarávania, hoci jej to zákon prikazuje. Nesúťažila o dodanie stravných lístkov, tlač novín a publikácií ani o polygrafické služby v celkovej sume takmer 73-tisíc eur. Matica tiež prenajímala byt s rozlohou takmer 120 štvorcových metrov v Martine za osem centov mesačne. Matica slovenská nereagovala na otázky o verejných súťažiach, ani komu a prečo prenajala byt za  tak nízku cenu. Podľa informácií denníka, byt prenajímala predsedovi Tkáčovi. Kontrolóri NKÚ navrhli odstránenie nedostatkov, ale Matica nemusí vrátiť štátu žiadne peniaze, informuje denník na šiestej strane v článku s názvom "Matica prenajíma byt za pár centov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies